torsdag, september 09, 2010

Gravhagen trues av muslimsk byggearbeid

Gravhagen i Jerusalem er det vakreste stedet i Israel jeg kjenner til. Det har jeg skrevet om ved flere anledninger her på bloggen. Minnene derfra vil for alltid være blant de sterkeste og rikeste jeg eier.

Det er derfor med forferdelse jeg leser Dagen/Magazinet i dag. Deres journalist i Israel kan nemlig fortelle at muslimene som har en gravplass ovenfor Gravhagen, har tatt seg til rette. Uten byggetillatelse har de startet byggingen av en fem meter høy mur. Denne muren kan nå true muren som er satt opp i gravhagen. Denne muren er nemlig ikke dimensjonert for det enorme trykket fra den nye muren. Ubekreftede rykter vil også ha det til at muslimene planlegger å bygge en minaret på toppen av den såkalte Golgata-høyden. Dette er nok bare en forsmak på det vi kan vente oss om palestina-araberne får Øst-Jerusalem som sin hovedstad.

Rundt 250.000 mennesker er innom Gravhagen hvert år, og dette tallet øker. Byggingen av muren startet for noen uker siden, uten noen form for varsel til Gravhagens ansvarlige eller noen søknad om byggetiltalelse hos myndighetene. Hva myndighetene i Jerusalem kan gjøre for å stanse denne ulovlige byggingen er usikkert. Sikkert er det også at denne ulovlige byggingen ikke kommer på TV nyhetene. Det er jo ikke jøder som bygger den!

Ingen kommentarer: