onsdag, september 15, 2010

Guds rike vokser i Armenia, del 2

I den forrige artikkelen jeg skrev om Armenia, fortalte jeg om den sterke veksten som baptistene har opplevd i landet de siste årene. En av menighetsplanterne heter Aram og han arbeider i hovedstaden Jerevan.

I en privat leilighet samler Aram mennesker til bibelstudier og møter hver eneste kveld. Omtrent 100 mennesker samles på denne måten, og de ber nå om at Gud skal gi dem et sted hvor å møtes som kan romme flere. De tror at når de får det vil de vokse enda mer.

I byen Charenstavan, som ligger 50 kilometer fra Jerevan, arbeider Suren. Baptistmenigheten der samles tre ganger i uken, og har 17 medlemmer. Men omtrent 30 mennesker kommer sammen til bønnemøter på onsdager. Menigheten startet i 2005 under vanskelige forhold, men er nå en voksende menighet. De samles i en leid bygning, som har sitteplasser til 50 og hver eneste søndag er denne bygningen fullsatt.

I Stepanakert, hovedstaden i Nagorno Karabakh, arbeider Ashot. Han startet en menighet her mens han tjenestegjorde i militæret. Menigheten teller 30 medlemmer, og de samles i en leid bygning som kan huse det dobbelte. Dette er den eneste evangeliske menigheten i Nagorno Karabakh, kjent fra nyhetene som et svært urolig sted.

I byen Goris arbeider Arsen. Han bor i nærheten av bysentrum i en leid bygning. Han og kona Larisa flyttet hit for to år siden. De er blitt venner med 15 familier, og de kommer for å være med på bibelstudier. Snart blir det dåp her! Arsen bruker Jesusfilmen for å introdusere nye for den kristne tro. Til neste år planlegger han en sommerleir for barn, og et suppekjøkken for de nødlidende.

La oss huske disse menighetsplanterne i bønn.

Ingen kommentarer: