onsdag, desember 08, 2010

Edin i 90

Jeg mottok nyhetsbrevet fra Tomasgården i dag, og ser at Edin Løvås (bildet) har rukket å blitt 90! Det skjedde 26.november. Beklageligvis har jeg ikke vært oppmerksom på dette. Edin er jo selvsagt ikke på Facebook, og det er den boka som hjelper meg til å huske fødselsdager. Så her kommer en forsinket fødselsdagshilsen til Edin.

Få, om noen, har hjulpet meg til å forstå betydningen av stillhet og bønn, som Edin Løvås. Når jeg ble introdusert for Jesusmeditasjonen, så forvandlet det mitt forhold til Bibelen, som med ett ble en levende bok jeg ikke klarte meg foruten.

Gjennom årene har jeg hatt den store gleden av å møte ham i ulike sammenhenger, og alle disse møtene har vært et møte både med Edin og med Jesus. For Edin bærer han med seg overalt. Ikke bare fordi han er god til å fortelle og male Kristus for våre øyne gjennom sin forkynnelse, men fordi Kristus har satt sitt preg på Edin på en slik måte at det er lett å se Frelseren i ham.

Når jeg skrev min siste bok - den om Jesusbønnen - så var det helt naturlig å takke Edin for den inspirasjonen han har vært og er, for meg. Raust gav han meg lov til å gjengi hans veiledning om Jesusmeditasjonen, så den finnes også med i boken.

Nå leser jeg at husfolket og vennene på Tomasgården undret seg over hvordan de skulle hylle jubilanten. Jeg synes måten de valgte å gjøre det på var glimrende: en ny utgivelse av "100 Jesusmeditasjoner", og med "Disippelkorset" utenpå! Det lille heftet med veiledning i Jesusmeditasjon og med 100 tekster til å meditere over har nå kommet i sitt 6. opplag. Og "Disippelkorset", ja det, det har Edin designet.

Måtte vi få oppleve at Edin finnes med når han er 100 også!

Takk, takk fra djupet av mitt hjerte for at du har vist oss Kristus, Edin!

Ingen kommentarer: