mandag, desember 06, 2010

Evangeliet er enkelt

Vi lever i en tid hvor det meste er komplisert. Det er stadig nye ting vi må forholde oss til, og sette oss inn i. Men det finnes noe som er enkelt, og noe som har vært det helt fra begynnelsen av! Det er evangeliet!

Jeg leste noe Rolland Baker har skrevet for noen dager siden. Rolland Baker, er sammen med kona Heidi og resten av familien, er barnebarn av den kjente Kina-misjonæren H.A Baker, som har skrevet boken "Syner bak forhenget", om vekkelsen på et barnehjem i Yunnan Fu, i det sørlige Kina. Rolland Baker skriver følgende:

"Evangeliet er i alle deler sant! Og de enkleste menneskene på jorden kan fritt ta del i det så deres liv blir et monument over Guds nåde."

Det er ikke bare flott sagt, men det er også helt sant. Evangeliet er ikke komplisert. Det er så enkelt at selv et lite barn kan forstå det.

Problemet er bare det at selv evangeliet kan gjøres så komplisert at folk ikke får med seg hva det hele handler om.

Jeg kom til å tenke på dette da jeg leste advarselen til apostelen Paulus i 2.Kor 11,3:

"Men jeg frykter for at likesom slangen dåret Eva med sin list, slik skal også deres tanker bli fordervet og vendt bort fra DEN ENKLE OG RENE TROSKAP MOT KRISTUS."

Det er ikke det sofistikerte som frelser. Det er det enkle budskapet om Jesu Kristi kors, og Jesu kors alene.

1 kommentar:

Broder i kristus sa...

Enkelt men vanskelig å leve etter.
Å fornekte Guds evige ord med Jesus egen lære for å gjøre veien så bred at den flyter ut i leir grund er historiens lære.
Den sunne lære er den første som står i Guds evige ord, denne lære kan ett barn forstå men ikke alltid følge.
Å være en kristen er å bli ett nytt menneske totalt der det gammle er dødt.Ingen preken på jord kan gjøre dette for noe menneske som ikke selv lar sitt gammle menneske dø for å la det nye menneske som er det frelste leve i seg.
Om man roper "Jesus døde på korset for meg tusen ganger" svarer Jesus " vik fra meg jeg kjenner deg ikke" For dem som ikke tar Guds evige ord på alvor kjenner ikke Jesus ei Han heller dem.
Mange er forført av magiske ord på podiet uten å bli virkelig frelst ved å følge Guds evige ord.
Som Jesus sier til presten "du må bli født på ny for å komme inn i Guds rike. !

Bare den som virkelig er født på ny kan kalle seg kristene i Jesus øyner.Populisten som frelser milioner om dagen til ingen ting for dem har ikke lært hva en kristen er,hvilken frelse har dem. ?
Hvis Jesus egene venner og Paulus måtte kjempe for å vinne det nye mennesket hvor hovmodige er vi som tror at vi ikke trenger renselse for å vinne det nye mennesket.