onsdag, desember 08, 2010

Koreanerne i New Orleans er oppe klokka 05.30 for å be - det gjør de alle dager året rundt

Klokken halv seks om morgenen er det stille på området til New Orleans Baptist Theological Seminary. De fleste studentene sover. Men i en av bygningene er det lys. Der inne spilles det lav musikk, og overalt i bygningen finner du knelende mennesker. Det er koreanerne som ber!

Den koreanske studentorganisasjonen ved skolen arrangerer morgenbønn hver dag fra 05.30 til 06.30! Og hit kommer de, koreanerne. Det er virkelig en bedende nasjon. For det samme skjer jo i deres hjemland. Der møtes tusener på tusener til bønn hver eneste morgen hele året.

"Vi gjør ikke noe annet enn det Jesus gjorde," sier presidenten for den koreanske studentorganisasjonen, Jin Kwon, litt forundret, når han får spørsmål om hvorfor de ber så tidlig om morgenen og ikke sover. Så legger han til: "I Markus evangeliet, kapitel en, leser vi at Han gjorde mange ting på en dag. Han helbredet, forkynte og Han underviste. Neste dag leser vi at Han sto opp tidlig og gikk ut for å be."

Det er ikke bare de koreanske studentene ved dette teologiske seminaret som ber her i denne bygningen. Hit kommer også koreanske studenter fra andre teologiske seminarer i New Orleans, som det presbyterianske og metodistene.

Og som om dette ikke var nok: Samtlige koreanske menigheter i New Orleans holder tidlig morgenbønn.

Har vi noe å lære vi nordmenn, eller er det vi som har forstått alt?

Ingen kommentarer: