lørdag, desember 18, 2010

Ble kastet ut av Amish - leder nå et forsoningsarbeid i Israel for å velsigne Guds førstefødte

I november ledet Ben Girod en delegasjon med anabaptister til Israel. Hensikten med reisen var å begynne en forsoningsprosess mellom Amish, Mennoniter og jøder.

Budskapet om forsoning og fred ligger djupt i bevisstheten hos Girod. Men det har kostet ham mye. Han er blitt utestengt fra sine egne Amish-brødre. Da dette skjedde forstod han ingenting. "Men Gud hadde en plan, en mye større plan enn min. Han ville forsoning og Han ville at jeg skulle være en forsoningens tjener." Årsaken til at han ble utestengt fra sine egne var at han følte at Gud hadde kalt ham til å spre budskapet om frelse gjennom Jesus Kristus. Det burde jo ikke føre til utestengelse fra noen menighet, men det er annerledes hos Amish, som er et veldig lukket samfunn og som ikke driver noen form for misjonsvirksomhet utenfor sine egne sammenhenger.

I dag lever ikke Ben Giord i følge Amish tradisjonene.

"Jeg forstod ikke at utestengelsen fra Amish fellesskapet i Bowling Green var en del av Guds mye større plan. Jeg måtte lære og akseptere hva folk gjorde mot meg, motta det med nåde, og sende velsignelser tilbake til dem."

I 2003 besøkte Giord Sveits som del av en forsoningsprosess mellom Den reformerte statskirken, frie menigheter og anabaptistene. På denne samlingen deltok hele 10.000 mennesker. Giord har også sammen med Lloyd Hoover, en biskop for Lancaster Mennonite Conference ledet an i en forsoningsprosess mellom mennoniter og Amish.

I den siste tiden har Ben Giord kjent at noe måtte gjøres med forholdet til jødene og til nasjonen Israel. Det var i 2007 mens han var på en reise i Israel at han traff en reiseguide som han har holdt kontakt med siden. I januar i år kom denne guiden på besøk til Giord i hans hjem i USA. Han ønsket at Giord skulle knytte seg mer til det jødiske folk, så Giord begynte å be over dette. En natt hørte han Gud tale til seg:

"Herren sa til meg: Det er Jeg som har sendt denne mannen til ditt hjem og jeg åpner en vei for deg til å sende en gruppe med anabaptister og omvende dere for å ha avvist Min førstefødte, ikke fordi de har rett, men fordi de er Mitt folk."

Giord adlød. I november ledet han den første gruppen med anabaptister til Israel på et forsoningsoppdrag. Det skjedde 21.-28. november. Gruppen bestod av 25 fra Amish, og 12 mennoniter fra USA og tre mennoniter fra Sveits. Gruppen besøkte venner de allerede har, rabbier og myndighetspersoner og leste en uttalelse gruppen har laget. Uttalelsen finner du under, i en egen artikkel.

1 kommentar:

Erik sa...

Et fantastisk vitnesbyrd om Herrens hjerte og menneskers overgivelse til dette. Takk Bjørn Olav.

Velsignet helg ønskes med Jeremia 10:6-7