torsdag, desember 16, 2010

Guds største under - gjøre et menneske hellig

Jeg leste noen ord i dag tidlig som gjorde inntrykk på meg. Det er den engelske evangelisten, Leonard Ravenhill (bildet) som har uttalt dem. Ravenhill (1907-1994) var født i Leeds i Yorkshire i England, og var elev av den kjente metodisten og bederen Samuel Chadwick. Leonard Ravenhill var spesielt opptatt av kirke- og vekkelseshistorie, og var selv en bønnens mann. Han fikk stå i mange store vekkelser. David Wilkerson sier at Ravenhill var hans åndelige far. Det er det ikke vanskelig å forstå, denne mannen levde så nært Jesus at mennesker som var i hans nærhet kunne kjenne det.

Så til det jeg leste:

"Det største mirakel Gud kan utføre i dag er å ta en vanhellig mann ut av en vanhellig verden, gjøre den mannen hellig, og så sette ham tilbake i en vanhellig verden og beholde ham der."

La de ordene synke inn, samtidig som du leser Hebr 12,14:

"Jag etter hellighet; uten den skal ingen se Herren."

1 kommentar:

Broder i kristus sa...

Dette er nok svaret fra Jesus på om du er Hans venn.For Jesus er det å ha ett åpent hjerte til Han selv i vårt ytre skrøpelige selv som sliter for å gjære Hans kjærlighet. Dem som på tross av skrøpelighet holder fast med det hellige i foreningen med Han i sitt hjerte er Hans fortrolige venn.Så om vi vakler men holder fast med Hans kjærlighet til alle mennesker som lider så er Han inderlig nær.
Jesus lengter etter at alle skal dele Hans hjerte som er stort nok til alle. Dem som viser ett glimt av himmelens rike igjennom å åpne sitt hjerte så Jesus kan stråle igjennom gleder Jesus ufattelig høyt.For dem sprer Hans fred på jorden.Du være verdig sier dem hellige når sjelen stiger mot Gud etter å ha vist Guds kjærlighet på jorden i vår skrøpelighet.