tirsdag, desember 21, 2010

En tekst og to bønner av bror Roger

Hvem er denne Kristus som vi følger? Han er den som gir oss dette helt nødvendige: å leve et liv i fellesskap med Ham. Oppstått fra de døde holder Han seg nær til oss i dag, i morgen og alle dager. I Ham tørker aldri jubelens kilder ut.

All kjærlighets Gud, ofte glemmer vi at vi bærer Den Hellige Ånds brennende nærvær i oss. Men du vet hva det vil si å være menneske. Du vet at vi kan være glemsomme, selv når det gjelder det viktigste. Så gjør du det mulig for oss hver enkelt å holde oss i din nærhet, og vente i en enkel ydmykhet.

Jesus, jomfru Marias sønn, i julen gir du oss ditt evangeliums glade budskap. Alle som lytter, alle som tar imot Den Hellige Ånds gaver - om dagen så vel som i våkne nattetimer - oppdager at med ganske liten tro, med nesten ingen ting, har de alt.

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Underbara ord som det är rätt och viktigt att ta till sig. Dock vill jag i ödmjukhet göra ett tillägg:"Jesus Du Guds Son född av Jungfru Maria....." Detta därför att även Muslimerna tror på Jungfru Marias Son, men icke att Han är Guds Son. Det är som Guds Son det blir Julens glada Evangelium. Detta tillägg i all vänlighet.