lørdag, desember 04, 2010

Vekkelsens Nord-Korea, del 3

Den presbyterianske kirke i Korea ser tilbake på 6.-7. januar 1907, som begynnelsen på den mektige utøselsen av Den Hellige Ånd som skulle berøre Nord-Korea så sterkt. Forut for denne mektige vekkelsen hadde det vært pågående bønn og bibelstudier. Menighetene i Korea var kjent for nettopp dette: grundige studier av Guds ord, glede og kraft i bønn, generøs givertjeneste og stor vitnetrang.

Dr. William Blair, som leder for presbyterianernes misjonsarbeid på den tiden, beskriver den koreanske kirke på følgende måte:

"Mange hadde blitt medlemmer av kirken som oppriktig trodde på Jesus som sin frelser og ivrige etter å gjøre Hans vilje, men de hadde ikke opplevd syndenød. Vi følte at om kirken skulle bli hellig, trengte vi å se Guds hellighet."

Dette viser seg igjen og igjen: Vekkelse kommer bare i kraft til Guds folk når kristne innser hvor hellig Gud er, og hvor forferdelig synd er i Hans øyne. Når mennesker ydmyker seg innfor Gud, og når omvendelse og bekjennelsen er fullstendig, da kan vekkelsen bølge over en menighet eller et område.

Presbyterianerne i Korea hadde lenge understreket betydningen av bibelstudiegrupper. Hver menighet hadde avsatt minst en hel uke i året hvor medlemmene tok seg fri fra jobben, og alle andre aktiviteter, for å samles for å studere Guds ord. Uavbrutt bibelstudum under bønn, har alltid forfrisket, velsignet og revitalisert lokale menigheter. Hele den evangelisk koreanske kirke i dag er en bibeltroende og bibelelskende kirke.

I Pyongyang, den gang hovedstad i Korea, og nåværende hovedstad i Nord-Korea, ble det holdt en årlig 10 dager til to uker lang bibelstudiekonferanse. Denne samlet 800-1000 deltagere. Mange gikk opptil 100 engelske miles for å delta på konferansen. Og alle betalte av egen lomme for å kunne være med. En halv time hver morgen sang de og priste Gud, så fikk de bibelundervisning i tre timer, og så ba de. Hvert år lærte alle deltagerne en ny sang, og denne ble så sunget i alle menighetene når de kom tilbake til den flokken hvor de hørte til.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: