torsdag, desember 16, 2010

En sjel til for Jesus

Pastor Thaung Ngaih Lian i Burma er en lidenskapelig sjelevinner. Her er noe av det han skriver i et bønnebrev som han har sendt til sine venner. Utgangspunktet er Lukas 15,7 og Mark 12,31:

"Jeg sier dere at på samme måte skal det være større glede i himmelen over en synder som omvender seg, enn over nittini rettferdige som ikke har bruk for omvendelse."

"Du skal elske din neste som deg selv."

Jeg vil ønske dere velkommen til et nytt år fylt av velsignelser og muligheter, må Gud gi deg nåde til å se dem i Jesu navn. Vi er bare noen få dager inn i det nye året og ganske snart til folk flest nå det stadiet for de glemmer noen av de nyttårsforsettene de satte seg. Før du gjør det vil jeg at du skal skrive ned to ting som du gjerne vil se skje i 2011. Hvis du vil ha et veldig godt råd av meg, så ville jeg ha satt opp det å vinne sjeler som ønske nr 1.

"Den rettferdiges frukt er livets tre, og den som vinner sjeler er vis." (Ord 11,30)

Og det andre ønsket bør være at du kommer nærmere Gud etter hvert som vi nærmer oss denne verdens ende.

Kjære menighet og alle troende som leser dette budskapet: har du gitt ditt liv til Gud fullstendig? Hvis svaret på det spørsmålet er nei så ber jeg deg om at du holder opp med det du driver med akkurat nå, og inviterer Jesus Kristus inn i hjertet ditt her og nå, for ingen av oss vet når han eller henne skal dø. Hvis svaret på det spørsmålet er ja, hvor mange av vennene dine er du villig til å introdusere for Jesus dette året? Bli vis dette året slik Daniel 12,3 sier:

"De kloke skal skinne som hvelvingens glans. De som har ført mange til rettferdighet, skal være lik stjernene for evig og alltid."

Ikke bli mismodig når du søker sjelene for Jesus for vår Far i himmelen vil våke over oss og gi oss all den nåde vi trenger for det oppdraget han har gitt oss. I Matteus 28,19 fortalte Han sine disipler at de skulle gjøre disipler fra alle nasjoner, og hvis du virkelig tror på Ham så er du en av Hans disipler og du trenger ikke å gjøre mye for å vinne en sjel for Ham. Jeg vil at du skal bruke livet ditt som en preken for å vinne en sjel for Herren. Det betyr at du må bryte opp og begynne å gjøre tingene slik Han gjør over alt, uansett hvor du er eller hvem som ser deg. Strekk deg ut til den som ikke er elsket der hvor du bor, smil til den døende, hjelp den hjelpløse.

En av de gamle berømte predikantene var svak der han lå for å dø, men fremdeles var hans høyeste ønske å få nå et menneske til. Bare den levende kan arbeide og prise Gud, det er fremdeles liv inne i oss, hvorfor ikke vinne flere mennesker?

På bildet ser vi pastor Lian sammen med mannen som forfulgte hans menighet, og skapte så store problemer for dem. Så møtte Jesus forfølgeren og på bildet er det like før pastor Lian skal døpe ham.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

For en kjærlighet denne broder viser med å la sin kjærlighet til Jesus bli omformet til samme kjærlighet uten fordømmelse til sin broder som lider av hat og smerte. Sannelig kjenner Han Jesus ord i Guds ord.


"Du skal elske Herren din Gud av alt ditt hjerte og av all din sjel og av all din hu." Luk 10,27

Det er ved å elske dem som trenger Guds kjærliget som vi blir elsket som gleder Gud.

Han som lever slik for å glede Gud fortjener all vår bønn og støtte amen