onsdag, desember 08, 2010

En pioner fyller 60 år

I dag fyller Ulf Ekman 60 år. I den forbindelse har avisen Värden i dag laget et intervju med ham, som er verd å lese.

For det er ingen tvil om at denne mannen har satt spor etter seg, ikke bare i vårt naboland Sverige, men i mange land over den ganske jord. Hans tjeneste har båret rik frukt i form av mennesker som har fått sine liv forvandlet fordi Ulf Ekman preket en oppstanden Kristus for dem, livskraftige menigheter har vokst frem i flere land, han har hjulpet mennesker inn i en radikal etterfølgelse av Kristus og står for mange som et forbilde.

Det er ingen tvil om at Ulf Ekman er en annen i dag enn han var når han fylte 40. Om man holder seg nært til Kristus er ikke det til å unngå! Da fordjupes livet, da blir det mer refleksjon, da er man moden nok til å endre på ting. Slik er det da også med Ekman. Fra å være en urokråke og kantete, er han i dag en anerkjent røst blant mange kristne. Mange er de som setter stor pris på hans tydelighet i viktige moralske spørsmål, i støtten til Israel og hans åpenhet til andre trossøsken enn den tradisjon han selv står i.

De kritiske røstene mot Ulf Ekman har vært og er mange. Slik blir det når man går en trosvei som ikke alle forstår. Så er det selvsagt slik at man ikke kan dele alt hva Ekman står for, det er det vel sjeldent vi kan gjøre med noe menneske. Når jeg tenker på akkurat dette kommer jeg til å tenke på Peter som var så opptatt av hva som skulle skje med Johannes. Da sier Jesus:

"Hva angår det deg? Følg du meg" (Joh 21,22)

La oss følge Kristus, slik Ulf Ekman følger Ham.

Gratulerer med dagen! Må Herren fortsatt øse sin velsignelse over den, og dagene som kommer, og må du leve lenge i landet.

Intervjuet i Värden i dag finner du her:

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=9271&Itemid=36

Der er også bildet hentet fra.

Ingen kommentarer: