fredag, desember 31, 2010

Poustinia og 2011

Jeg lar bildet av den koptiske munken i stille bønn illustrere det nye året. For det er dette vårt arbeid, som vi kaller Poustinia, handler om: Hjelpe mennesker inn i et liv med Gud, lære dem å lytte til Hans stemme og vandre for Hans ansikt. Vårt kall er beskrevet i 1.Mos 17 hvor vi leser om Gud som åpenbarer seg for Abraham da han var 99 år gammel: "Jeg er Gud Den Allmektige, vandre for mitt åsyn..." (v.1)

Poustinia er et russisk ord for ørken. For oss innebærer ordet bønn, tilbaketrukkethet, stillhet, enkelhet, lytte til Guds stemme, forbønn for Kristi kropp.

Gjennom samtale, seminarer og retreater ønsker vi å hjelpe mennesker til å oppleve og leve i Guds nærhet i deres hverdagsliv. Og alt dette i et inderlig ønske om å se oppfyllelsen av Jesu bønn i Joh 17: "at de alle må være ett, likesom du Far, i meg og jeg i deg ..." (v.21).

Hva skjer så i 2011?

Peterstiftelsen, som driver Pilegrimsgården i Son, har invitert oss til å holde to retreater om Jesusbønnen i 2011. Når dette skrives er datoene ikke fastsatt, men vi kommer tilbake til dette så snart vi vet noe mer.

Tre lørdager våren 2011 - med begynnelse 19. februar - arrangerer vi "Stille dager" i Toten frikirke på Raufoss. Det skjer i samarbeide med Pilegrimskommuniteten, som er er et lokalt økumenisk fellesskap, som er i ferd med å bygges opp. "Stille dager" er et tilbud for de som vil sette av en dag til stillhet, Jesusmeditasjon og fellesskap. Vi avslutter disse samlingene med nattverdfeiring.

Vi håper alt skal ligge klart til at vi kan ta i bruk Kristi himmelfartskapellet sommeren eller høsten 2011. Dette skogskapellet er et svar på mange års bønn om et sted for stillhet, samtale og gudstjenestefeiring.

Gjennom litteratur vil vi gjøre tilgjengelig noe av den undervisningen som vi gir om bønn og det å leve som Guds venn. Foreløpig er følgende bøker til salgs, alle skrevet av Bjørn Olav Hansen:

* Å leve i bønn.
* Abraham Guds venn
* Jesusbønnen

Bjørn Olav skriver på en ny bok, som er en oppfølging av boken om Abraham. Denne boken handler om Isak, og tar for seg Guds løfter, og de prøvelser vi opplever i vår vandring med Gud. Kanskje blir dette en trilogi med tiden, hvor neste bok vil handle om Jakob. Den Allmektige presenterer jo seg mange ganger som "Abrahams, Isaks og Jakobs Gud."

Bøkene kan enklest bestilles via forlaget: www.frihet.no

Vi satser på å få på plass en blogg og en Facebook side for Poustinia i løpet av noen uker, slik at det skal bli lettere å følge med på det som skjer.

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Vill gärna önska er Guds välsignelse i ert djärva och meningsfulla andliga ekumeniska arbete.