søndag, desember 19, 2010

De kristne marginaliseres i Europa - må bryte seg ut av apatien

Kristne i Europa blir mer og mer marginalisert, og nye lover og forordninger gjør det vanskeligere enn før å evangelisere og tale om sin kristne tro og overbevisning i det offentlige rom.

Det viser en helt fersk rapport som er laget av Observatory of Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe.

Tidligere i år gikk den kjente skuespilleren David Suchet - kjent blant annet for sin rolle som Poirot - ut i et intervju og sa at den kristne tro er i ferd med å bli marginalisert i England fordi men er redd for å fornærme andre religioners tro.

Menigheter over hele Europa sliter med å bryte ut av kirkerommet og vinne mennesker for Jesus. Et av unntakene er Metropolitan Tabernacle i London (bildet), C. H Spurgeons menighet, som fremdeles driver med gatevangelisering og husbesøk. En tid tilbake kjøpte de også reklameplass på T-banen. Ved hjelp av store reklameplakater vitnet de om Jesus. Hver søndag kveld er det et evangelisk utadrettet møte i menighetens lokale, og folk kommer og de blir frelst! Så det nytter.

Problemet er først og fremst apati! Ikke de nye lovene og forordningene. Når David Wilkerson var i Oslo for noen få år siden var det nettopp apatien han trakk frem som han mente lammet norsk kristenhet.

Akkurat det er nok tilfelle for resten av Europa. Det viktigste som vi kan be om for Europa i 2011 er at apatien brytes over de kristne, og at hver kristen kan bli et uredd vitne for Jesus.

1 kommentar:

Eskil sa...

Jeg er enig i at kristne bør komme mer på offensiven. Men samtidig er det viktig å huske at det finnes mange menigheter i Europa som vokser. Selv her i Norge, så viser statistikkene fra Statistisk Sentralbyrå overraskende tall. Man får inntrykk av at det er muslimske forsamlinger som vokser i Norge, men faktisk vokste medlemstallet i kristne frimenigheter mest i fjoråret:
«Trus- og livssynssamfunn som får statstilskot, og som er utanfor Den norske kyrkja, hadde 449 900 medlemmer per 1. januar 2010. Det er ein auke på 4 prosent frå året før, eller 18 600 medlemmer. Det har vore størst vekst blant dei kristne trussamfunna». (kilde ssb no)