torsdag, desember 30, 2010

Folkegruppe i Sikkim nås med evangeliet

Det er ikke sikkert du har hørt om Sikkim, lokalisert som det er i de himalayiske fjellene - og inneklemt mellom Nepal i vest, Bhutan i øst, den indiske staten Vest-Bengal i sør og Tibet i nord. Frem til 1975 var Sikkim et lite kongedømme, men slo seg da sammen med India og ble Indias nest minste stat.

Det er få kristne i Sikkim. De ble det meste nådd av engelske misjonærer i siste del av det 19 århundre. Men nå vokser antallet! I den siste tiden har flere som tilhører stammen Lepchas - og som er urbefolkningsgruppen i landet - og et stort antall nepalesere som har emigrert til Sikkim - kommet til tro på Jesus. En medvirkende faktor til dette er det arbeidet som gjøres gjennom Sikkim Bible Institue og misjonsorganisasjonen Gospel for Asia.

En spesiell utfordring for de kristne er den nordlige delen av Sikkim som i all vesentlig grad befolkes av tibetanske emigranter og en lokal stamme hvor alle er buddhister. La oss takke Gud for de som nå er vunnet for Guds rike, og la oss be om at mange flere må bli frelst og at man kan nå de nordlige delene av staten med evangeliet.

Ingen kommentarer: