onsdag, desember 15, 2010

Mennonitepastor slått helseløs og bibelskole ødelagt i Vietnam

Vietnamesise myndigheter gikk i går til angrep på en mennonitemenighet i Ho Chi Minh by i det såkalte Distrikt 2. Pastor Nguyen Hong Quang (bildet) ble slått bevisstløs og bulldosere smadret menighetens bibelskole.

Omkring 500 soldater, politi og brannmenn dukket opp utenfor menighetens bibelskole i går ved 07.00-tiden lokal tid. Bulldoserne ble kjørt frem og begynte straks å rive bygningen. I mellomtiden ble pastor Quang, som også er en kjent menneskerettighetsaktivist i Vietnam, slått med batonger til han besvimte. Pastor Quang og fem andre medlemmer av menigheten holdes nå fengslet.

Det er ikke første gang at pastor Quang trakasseres og blir forfulgt av vietnamesiske myndigheter. I 2004 ble denne menneskerettighetsaktivisten arrestert og anklaget for å ha "forstyrret myndighetene fra å utføre sin plikt". Den gangen hadde Quang bedt myndighetene om å løslate kristne som satt fengslet for å ha distribuert kristen litteratur i hovedstaden. Mens Quang satt fengslet rev over 200 politimenn ned deler av hans hus, som også tjener som kontor for Mennonite-kirken i Vietnam. Pastor Quang ble løslatt i 2006. Mennonitene i Vietnam har nylig fått myndighetenes tillatelse til å drive sin virksomhet.

Vi anmoder bloggens lesere om å be for pastor Quang og de andre arresterte. Be om at han raskt må komme seg av skadene politiet og soldatene utsatte ham for, og be for menigheten om at den må han framgang.

Ingen kommentarer: