torsdag, mai 08, 2014

34 åring har sittet fengslet i 589 dager for sin tro på Jesus

I går fylte Saeed Abedini 34 år. Dagen markerte også at han har sittet 589 dager under grufulle forhold i iransk fangenskap.

Og han sitter ikke alene. Et dusintalls andre kristne sitter også fengslet i Iran. Og de som befinner seg utenfor fengslene, lever i konstant frykt for å bli fengslet på grunn av sin tro og religiøse overbevisning.

5.mai ble Silas Rabbani - som er medpastor for en husmenighet i Karaj, gift og far til to, arrestert av agenter for den iranske nasjonale sikkerhetsstyrken. I følge Present Truth Ministries ble pastor Rabbani's hus ransaket av politiet 23. desember, mens han selv var bortreist. De beslagla både hans bærbare datamaskin samt en del kristent materiale. I januar ble han så innbrakt til politiet til tøffe avhør som varte i åtte timer, før han ble løslatt.

Og nå er han altså arrestert.

Rabbani er den tredje kristne lederen fra samme menighet som nå sitter fengslet i Iran. 6. mai ble han brakt inn for retten, og da fikk hans kone lov til å se ham et lite øyeblikk.

Amin Khaki sitter fremdeles fengslet i Shoush. Han ble fengslet 5. mars, og Benham Irani skal sone i seks år. Og Shahin Lahouti - en kristen musiker - er nylig blitt fengslet på nytt.

La oss fortsette å be for våre lidende trossøsken.

Ingen kommentarer: