søndag, mai 18, 2014

SISTE: Ukrainsk pinsebiskop kidnappet - satt fri 17.mai

16. og 17. mai ble svært dramatiske dager for Alekseij Demidovitsj (bildet), som er biskop for pinseretningen Church of God i Ukraina. Alekseij Demidovitsj er også formann for Det ukrainske interkirkelige rådet.

16. mai ble han kidnappet i byen Slovjansk i den svært urolige Donetsk-regionen av separatister. Militante separatister skal ha omringet menighetslokalet han befant seg i, og brukte det som base for sin virksomhet.

Det er biskopens bror, Sergeij, som meddelte 17.mai at biskop Demidovitsj er satt fri, men at menigheten fremdeles er under et betydelig press. Biskop Demidovitsj ble holdt fanget i en celle syv timer, helt isolert. Han skal ikke være kommet fysisk til skade. Broren kan på nåværende tidspunkt ikke gi flere opplysninger.

Biskop Alekseij Demidovitsj har tilsynsansvar for mer enn 90 menigheter. Kirkesamfunnet driver en rekke barnehjem, rehabiliteringsentre for narkomane og et stort fengselsarbeid.

Kidnappingen av biskop Demidovitsj kom bare få dager etter at den ortodokse presten Pavel Zhuchenko ble skutt ned og drept.

La oss be for våre hardt prøvede trossøsken i Ukraina.

Ingen kommentarer: