søndag, mai 04, 2014

Kjøpt fri for 300 kroner etter 19 år som slave

Hun ble kidnappet i det sørlige Sudan før hun ble tenåring og tvunget med til den nordlige delen av landet. Her ble hun kjønnslemlestet, stadig utsatt for juling, og kommandert til å 'be som en muslim'.

Torturhelvetet pågikk i hele 19 grusomme år.

Ayul Aguer (bildet), er en kristen.

I 1994 ble hun brutalt revet opp fra hjemmet sitt i Gok Macar, sammen med flere andre. De som nektet å bli med kidnapperne, ble drept. Ayul Aguer's hender ble bundet til en hest. Dag og natt gikk de. Kidnapperne brydde seg ikke om noen av dem ble syke.

Når de var kommet fram til bestemmelsesstedet, solgte hennes mye mester - en mann ved navn Mohammad Jamos, to av de andre kidnappede jentene. Kun Gok ble igjen - som hans personlige slave. Brutalt banket han henne opp, og tvang henne til alle slags tjenester.

En dag Mohammad sendte henne ut på markedet for å handle inn matvarer, ble hun voldtatt av noen arabiske menn. De knivstakk henne også i fingeren, armen og låret.

På den tiden Agyl ble kidnappet var hun aktivt medlem av en kristen menighet. Men Mohammad tvang henne til å ble til Allah. Han truet med å drepe henne, om hun snakket om menigheten hun tilhørte. En gang sa hun at hun ville gå til gudstjeneste likevel. Da bandt han henne utendørs i solsteiken, og tvang henne til å se mot sola. Hun var blindet etter dette i flere dager etterpå. Fremdeles sliter hun med svimmelhet etter denne grusomme torturen.

En kort tid etterpå ble Agyl gitt bort til en annen slave. Hun ble hans kone og fikk tre barn med ham.

I september i fjor ble hun kjøpt fri etter 19 år for 300 norske kroner.

Ingen kommentarer: