lørdag, mai 10, 2014

Anabaptister i USA søker fornyelse og tilbakevending til deres røtter

Det skjer spennende og forhåpningsfulle ting blant amerikanske mennoniter for tiden.

En ny gruppe - Anabaptist Renewal Circles - vil gjerne bidra til fornyelse og en tilbakevending til de historiske røttene ved å arrangere en nasjonal konferanse denne sommeren. Konferansen skal holdes i Weaverland Mennonite Church i Lancaster i Pennsylvania 10.-12. juli. Tema for konferansen er: 'Proklamer de gode nyhetene om Jesus'.

En talsmann for Anabaptist Renewal Circles, Sunoko Lin, kan fortelle at det var i forbindelse med årskongressen til Mennonite Church USA i Pittsburg i 2011 at en liten gruppe anabaptister kom sammen for å samtale om den åndelige situasjonen i dette kirkesamfunnet.

'Flere av oss, pastorer og menighetsledere fra ulike etniske grupper, var svært bekymret for den åndelige helsen til amerikanske mennoniter', forteller Lin, som er pastor for Maranatha Christian Fellowship i Northridge i California, til avisen Mennonite World Review.

Han legger til:

'Denne bekymringen fikk oss til å søke etter nye måter oppmuntre hverandre på i vår felles tro, tjeneste og misjon. Siden den gang har vi møtt hverandre for å be sammen og planlegge ulike ting som produserer liv og vitalitet fremfor den evige debatten om seksualitet'.

Pastor Lin sier at gruppens mål er et 'bibelsk paktsfellesskap hvor vår enhet er inspirert og formet av Guds autoritative ord'.

Blant talerne finner vi Ervin Stutzman, som er eksekutiv direktør for Mennonite Church USA; Wes Furlong, som er hovedpastor for Cape Christian Fellowship i Cape Coral, Florida; Christopher Yuan, instruktør ved Moody Bible Institute og tidligere homofil som taler og skriver om hvordan det er å leve med HIV; Madeline Maldonado, medpastor i Iglesia Evangelica Menonita Arca de Salvacion i Fort Myers, Florida; Nelson Okanya, som er president for Eastern Mennonite Missions; og Esdras Ferreras, hovedpastor i Sonido De Alabanza i Cicero, Illinois.

Arrangøren håper på 250 deltagere.

Ingen kommentarer: