mandag, mai 26, 2014

Høyreekstremismen fosser fram i Europa og tegner et skremmende framtidsbilde

Det skjer skremmende ting i Europa. Demoniske krefter er i ferd med å få tak på  Frankrike, etter at det høyreekstreme partiet til Marine Le-Pen nå er blitt landets største parti.

Og samme helg som valget til Europaparlamentet finner sted i EU-landene, slo jødehatet til i Brussel hvor tre mennesker ble drept i terrorhandlingen mot Det jødiske museet.

Men Frankrike er ikke alene. Også i Storbritannia og Danmark har høyre-ekstreme og fremmedfiendtlige partier fosset frem.

Forbedere for Europa er det virkelig behov for i en tid som denne!

Foreløpig er det slik at til tross for stor valgframgang i enkelte land kan ikke de høyreekstreme og fremmedfiendtlige partiene danne noen dominerende partigruppe i det nye Europaparlamentet. Høyrevinden i sentral-Europa har ennå ikke fått et parlamentarisk flertall som mange hadde forventet.

Fortsetter den oppslutningen disse partiene har nå kan dette endre seg, og vi står da i fare for at disse kreftene mer og mer tar overhånd i befolkningen. Det er ikke vanskelig å forestille seg hva dette vil bety for Europa.

For det er virkelig skremmende at disse høyreekstreme og fremmedfiendtlige partiene nå ble de største enkeltstående partiene i land som Frankrike og Storbritannia, fordi disse landene har vært sett på som støttespillene for demokratiet i Vest-Europa. Det franske og britiske selvbildet har fått seg en smell.

Europavalget bør kalle forbederne til å be mye for landene i Europa. Mer enn noensinne trenger Europa å få del i evangeliet.

Ingen kommentarer: