lørdag, mai 24, 2014

- Vær som Jesus, elsk som Jesus, tjen som Jesus, del 3

Her er tredje og siste del av referatet fra seminaret Gregory A. Boyd (bildet), hadde på Anabaptist Mennonite Biblical Seminary nylig:

Etter foredraget ble det også åpnet for en spørsmålsrunde. Boyd brukte anledningen til å understreke å betydningen av å fremheve Guds rike som noe annerledes enn denne verdens riker.

'Det er så viktig at man ikke lar verden sette premissene for diskusjonen. I stedet for å være begrenset av en enten-eller tilnærming. Vi må se mennesker som en kompleksitet. Mennesker er mennesker, de er ikke en kategori - homofil eller hetrofil, svart eller hvit, rik eller fattig, eller de kjemper med det eller det', sa Boyd.

Han svarte på pastorenes spørsmål om hvordan en kan tjenestegjøre i en forsamling hvor det er spenninger hvorvidt man skal akseptere enkelte ting:

'Du må komme deg på innsiden av et menneske om du i det hele tatt skal ha noen forståelse av hva Gud er i ferd med å gjøre. Det er tillatt for oss å bare ha en mening om mennesker vi ikke har en djup relasjon til, og det er at de har en ufattelig verdi fordi Jesus døde for dem'.

Gregory Boyd var også opptatt av at det er viktig for mennoniter å oppdage kjerneverdiene som er så annerledes enn verdens - ikke være isolerte eller irr-relevante men lidenskapelig å holde fast ved det distinkte kallet med å være annerledes.

Ingen kommentarer: