mandag, mai 19, 2014

Valget av ny statsminister i India kan gjøre det enda verre for landets kristne

Valget av Narendra Modi (bildet) som Indias nye statsminister lover ikke godt for landets kristne. Mange av dem forbereder seg nå på mer forfølgelse.

Lavkaste-gutten og te-selgeren som nå er blitt Indias nye statsminister leder landets hindunasjonalistiske parti - BJP.

Sist partiet regjerte var det forbudt å bygge kirker, og man kunne ikke døpe mennesker uten myndighetenes godkjennelse.

RSS - den hinduistiske kulturorganisasjonen der Modi ble aktiv allerede som åtteåring - er i likhet med partiet hans - sterkt hindunasjonalistisk. RSS har flere ganger vært forbudt i India.

Arbeidet jeg driver med å formidle informasjon om forfulgte kristne og øke forbønnsstøtten for dem - Martyrkirkens venner - har ved mange tilfeller de siste årene dokumentert økt forfølgelse av kristne i India.

Man fokuserer i dag mye på forfølgelsen av kristne i muslimske land - og det er svært viktig og nødvendig - men man glemmer ofte at det pågår en vel så hard og brutal forfølgelse av kristne som hinduer står bak.

India kan med Narendra Modi ved roret bli enda mer voldelig enn før. Hans retorikk mot det delvis selvstyrte Kashmir og det muslimske nabolandet Pakistan, er nærmest krigersk.

Og de fattige vil bli enda mer utarmet. Narendra Modi vil sørge for at landets middelklasse får det bedre og de fattige enda verre. Det sier folk som er kritiske til valget av den nye statsministeren.

La oss huske våre trossøsken i India i våre forbønner.

Ingen kommentarer: