mandag, mai 26, 2014

Pro-russiske separatister viser aggressivitet mot evangeliske kristne i Ukraina

Fra ulike kilder får vår bønnetjeneste meldinger om det som skjer i Ukraina og spesielt i Donetsk-regionen. Vi er i kontakt med ulike forbedere, som er bosatt i dette området.

Det skal være spesielt spent i Slaviansk, hvor dette bildet er hentet fra. Slaviansk er en by i den østlige delen av Ukraina, i Donetsk regionen. I selve byen bor det 129.600 innbyggere, men Slaviansk er også et fylke med enda flere innbyggere.

En bibelskole drevet av pinseunionen i denne byen skal være stengt. Stengt er også menighetslokalet til en pinsemenighet. I følge Rigmor Johnsen i PYM - Europa misjon - ble en pastor og to studenter fengslet fredag, men løslatt i dag.

Separatister skal også ha okkupert et menighetslokale til en ny evangelisk menighet øst i Ukraina.

Mange mennesker er nå på flukt fra Donetsk-området. I dag har det pågått harde kamphandlinger rundt flyplassen i Donetsk, hvor ukrainske soldater og kampfly er satt inn mot opprørerne. VG Nett skriver i dag følgende: "Reportere på stedet meldte om høye smell og vedvarende skyting og eksplosjoner i rundt 90 minutter ved flyplassen, som ble overtatt av væpnede, prorussiske separatister mandag".

Rigmor Johnsen fra PYM skriver på PYM's Facebook-side: "Det er fortsatt store utendørs bønnemøter i flere byer. De kristne der står sammen, evangeliet forkynnes og mange er blitt frelst".

Våre kilder melder om 'krigslignende situasjoner' enkelte steder i landets østlige deler. La oss ta dette med i vår forbønn. Det vekker oppsikt og stor bekymring at de pro-russiske separatistene viser slik aggressivitet mot evangeliske kristne menigheter og enkeltpersoner.

Ingen kommentarer: