lørdag, mai 17, 2014

Kjent kinesisk husmenighetsleder fengslet for seks måneder

Lokale myndigheter i den kinesiske kystprovinsen Jiangsu hindret pastor Zhang Mingxuan - her sammen med sin kone - fra preke i en husmenighet under forrige søndags gudstjeneste.

Pastor Zhang Mingxuan er president for Alliansen av kinesiske husmenigheter. Myndighetene i fylket Nanle, i Henan-provinsen, hindret også medlemmene i 'Nanle fylke kristne menighet' i å komme sammen. Forfølgelsen av disse troende har pågått kontinuerlig siden november 2013.

Når pastor Zhang Mingxuan kom frem til Yancheng lørdag, ble han nektet rom på hotellet i byen. De påstod at det var fullt, men det er tydelig at sikkerhetspolitiet har gitt beskjed om at de ikke fikk lov til å huse pastor Zhang Mingxuan. Den påfølgende dag besøkte pastor Zhang Mingxuan sin gode venn, pastor Zeng Zhenglian, som hadde bedt pastor Mingxuan om å preke i hans menighet. De drakk te og spiste et lett måltid sammen. Sammen med andre snakket de om Bibelen, da politiet plutselig dukket opp og hindret pastor Mingxuan fra å forkynne Guds ord.

Pastor Zhang Mingxuan og ni andre er nå fengslet for seks måneder.

Ingen kommentarer: