fredag, mai 30, 2014

Pinsenovenen, dag 1

I dag begynner den tid i kirkeåret vi kaller 'pinsenovenen'. Som jeg skrev i gårsdagens artikkel ventet disiplene i Marias hus på det Faderen hadde lovt. Etter ni dagers intensiv bønn ble Den Hellige Ånd utøst på pinsedagen. Apostlenes nidagersbønn har inspirert kristne til å gjøre tiden mellom Kristi himmelfartsdag og pinse til en periode av bønn om åndelig fornyelse.

Under pinsenovenen - ordet novena henspeiler på de ni dagene - aktualiseres Jesu undervisning om Den Hellige Ånd.

Betraktningene som deles her på bloggen disse ni dagene er oversatt fra 'pingstnovenan' fra Bjärka Säby i fjor:

Dag 1: FREDAG
Apg 1,1-14
Vent på det som Faderen har lovet

Joh 14,15-26
En hjelper som skal være hos oss for alltid

'Uten meg kan dere ingen ting gjøre', sa Jesus  sin avskjedstale til disiplene innfor påsken. Når Han forlot dem ventende de derfor i bønn på den Hjelper som gjennom deg skulle gjøre Kristus kjent og trodd i verden.

Den Hellige Ånds oppgave er 'å vitne om meg', sa Jesus. Når vi tar imot Ånden blir våre liv en fortelling om Jesus. Vi blir tegn på oppstandelsens virkelighet.

La oss be: Kom Hellige Ånd og gjør våre hjerter brennende av kjærlighet til Jesus, slik at andre mennesker ser Ham i oss. Hjelp oss å være utholdende i vår bønn, slik at vi alltid våker og ber med takknemlighet og med forventende tro på dine løfter. I Jesu navn. Amen.

Ingen kommentarer: