onsdag, mars 29, 2017

En liten lovtale til misjonsforeningene

I går var jeg så heldig å bli invitert til å tale i en liten misjonsforening tilhørende Misjonssambandet i Gjøvik. Jeg liker meg så godt blant "sambandittene" og har talt i denne sammenhengen flere ganger. Det er alltid en stor glede å gjøre det.

Mange av medlemmene av den lille misjonsforeningen har holdt sammen siden ungdommen. Nå er de godt voksne. I går holdt de også årsmøte. I den sammenhengen kom det frem at den lille misjonsforeningen hadde klart å samle inn over 85.000 kroner i 2016. Det er fantastisk. Pengene er overført til misjonskassen i Norsk Luthersk Misjonssamband, og skal brukes til det store misjonsarbeidet denne flotte organisasjonen driver. 85.000 kroner! Tenk på hvor mange hundretusener denne lille gruppen alene har samlet inn siden starten!

Og det er mange slike grupper rundt omkring i Norge. Medlemmene er arbeidsomme, nøysomme mennesker som har Jesus i hjertet og som brenner for at andre skal få høre om Ham.

Emmanuel Minos sa ved en anledning: Det er ikke oljen som har gjort Norge til et rikt land. Det er alle de små misjonsforeningene som har sørget for at Guds velsignelse er blitt hvilende over landet.

Jeg tror den godeste Minos hadde helt rett.

I dag takker jeg Herren for alle disse misjonsforeningene rundt omkring i Norge, og spesielt venneflokken her på Gjøvik, som så trofast har tjent Herren alle disse årene. De har hjulpet mange mennesker til tro, til bedre helse, til skolegang og alt det andre som en misjonsorganisasjon gjør.

Ingen kommentarer: