søndag, mars 12, 2017

Ny avtale mellom Vatikanet og Kina kan forverre situasjonen for de kristne i landet

En nylig inngått avtale mellom Vatikanet og kinesiske myndigheter fryktes å forverre situasjonen for landets kristne som ikke står tilsluttet den statskontrollerte Tre-selv-kirken.

Kinesiske kristne tror at avtalen vil legitimere økt forfølgelse.

Presidenten for China Aid, Bob Fu, hvis organisasjon har spesialisert seg på å overvåke situasjonen for kristne i Kina, frykter for at avtalen både vil gjøre det verre for landets katolikker, men også for de millioner av kristne som ikke er en del av den statskontrollerte Tre-selv-kirken, som er landets eneste godkjente kirke. Avtalen vil, i følge Bob Fu, føre til at myndighetene nå kan bruke denne avtalen til å slå ned på alt og alle som ikke tilhører Tre-selv-kirken.

Avtalen som er inngått mellom Vatikanet og Kina innebærer blant annet at Den romersk-katolske kirken nå kan velge sine egne biskoper. Forholdet mellom Vatikanet og Kina har lenge vært svært anstrengt. Den nye avtalen kan innebære at dette forholdet nå blir mindre spenningsfylt. Men den har altså en pris når det gjelder den store husmenighetsbevegelsen.

Ingen kommentarer: