lørdag, mars 04, 2017

Fastebetraktninger 2017, del 2: Sex-dukker og ondskapens mørke

I går fikk vi merke noe av ondskapens mørke som også finnes i Norge. Jeg tror de fleste av oss reagerte med vemmelse når både Dagsrevyen og TV2 Nyhetene kunne fortelle at minst 21 nordmenn har kjøpt sex-dukker som ser ut som barn. Det levnes ingen tvil om hva disse dukkene skulle brukes til. Noen av dem som har kjøpt disse naturtro dukkene er tidligere dømt for seksuallovbrudd, mens andre har kontakt med barn gjennom jobb og familie.

Mange med meg er glad for at vi har effektive tollere som avslører svineriet, og at politiet etterforsker disse sakene.

Profetene i det gamle Israel var ikke redd for å avsløre og avdekke mørkets gjerninger. De talte om syndens grufulle realiteter. En av dem var profeten Jesaja. Ved en anledning taler han om "de som klekker ut orme-egg og vever spindelvev" (Jes 59,5), og det er i grunnen en ganske så treffende beskrivelse av den ondskapen som får mennesker både til å produsere og selge disse dukkene, og av de som bruker dem. Misbruk av barn står for meg som noe av det verste ondskap og uhyrligheter som finnes.

I fjor avdekket norsk politi i samarbeide med politi andre steder i verden de som er knyttet til det såkalte "Dark room"-nettverket, som er nok et eksempel på ondskapens grufulle mørke. Dark-room saken som stadig vokser i omfang avslører for oss ting vi i vår villeste fantasi ikke kunne tro var mulig, men som er det.

I den andre fastekommentaren min vil jeg takke Gud for alle som arbeider for å avsløre denne mørke ondskapen: politi, tollere, påtalemyndighet, spanere. La oss fortsette å be om at mennesker som driver med denne ondskapen avsløres, at barn som blir utsatt for dette blir trodd og får den hjelpen de trenger.

Ingen kommentarer: