torsdag, mars 16, 2017

Kristne trakasseres og forfølges i Xinjiang

Xinjiang, den autonome regionen i det nordvestlige Kina, hvor det nå er økt forfølgelse av kristne. China Aid kjenner til 21 nylige tilfeller av grove krenkelser av elementære menneskerettigheter. Dette handler om å nekte å utbetale opparbeidet pensjon, nekte mennesker å tegne forsikringer, og nekte å gi banklån. Ene og alene fordi disse menneskene er kristne.

La oss stanse opp bittelitt!

Tenk om dette var deg! Du får ikke utbetalt din pensjon som du har opparbeidet deg gjennom et langt yrkesaktivt liv. Du får ikke tegnet forsikring på bilen din eller huset ditt, og du får helle ikke lån i banken. Ene og alene fordi du er kristen! Så jeg jeg spør: Hva har vi å være takknemlige for i dag, og hva trenger vi å be om og be for?

En kristen kvinne og hennes sønn, Si Guangxiu og Cai Chuanngye, flyttet nylig til Xinjiang. Vel fremme i byen hvor de skulle bo gikk hun til den lokale politistasjonen, slik alle kinesere må, for å registrere seg. Der ble hun nektet å få den registreringen som er nødvendig for å kunne bosette seg. Årsak? Hun hadde tidligere vært arrestert for å ha deltatt i en gudstjeneste i en husmenighet.

Ingen kommentarer: