fredag, mars 31, 2017

9 dagers bønneaksjon for fader Paolo

I går startet en ni dager lang bønneaksjon for fader Paolo Dall'Oglio (bildet), som ble kidnappet av IS 29.juli 2013. Til tross for at mange frykter for at han er drept, er det også mange av hans nærmeste venner som tror at han fremdeles skal være i live. Det skal være flere ting som tyder på dette. Siden han ble kidnappet i 2013 har vi stort sett hver eneste torsdag bedt for ham i forbindelse med gudstjenestene våre i Kristi himmelfartskapellet.

Det er en menighet i London, Farm Street Church, Mayfair, som tar tatt initiativet til de ni bønnedagene for fader Paolo. Han ble kidnappet i Raqqa, som er selve hovedkvarteret til IS i regionen. Da hadde fader Paolo nylig vært i Norge, som taler på sommerstevnet til Areopagos på Klækken hotell. Jeg hadde den store gleden av å få møte ham der. Deretter dro han til Roma, for så å ta seg inn i Syria på nytt.

For det er i Syria fader Paolo har lagt igjen sitt hjerte. På 1980-tallet startet han på restaureringen av et kloster fra det 6. århundre: Deir Mar Musa, beliggende i nærheten av Damaskus.

"Vi ber om at Gud skal vende hjertene til hans kidnappere og spare hans liv," sier fader Robinson, som har tatt bønneinitiativet.

De ni dagene i bønn markerer også minnet om fader Frans van der Lugt, en annen jesuitt-prest som ble drept i Syria. Han hadde arbeidet mer enn 40 år i landet i Homs, hvor han ble skutt og drept 7. april 2014.

Jeg håper riktig mange blir med på å be for fader Paolo.

Billedtekst: Fader Paolo utenfor Deir Mar Musa klosteret.

Ingen kommentarer: