lørdag, mars 18, 2017

USA: Forfulgte kristne fra Myanmar berørt av innreiseforbudet

Tin holder godt fast på to av sine mest dyrebare eiendeler: en velbrukt og slitt Bibel og en godt oppladet mobiltelefon. I tilfelle den amerikanske ambassaden ringer. Hun og hennes familie på syv er nå mindre sikre på at de vil få innvilget visum til USA.

Kristne i Myanmar lever under kraftig forfølgelse fra hæren i landet. En flere tiår lang konflikt har ført til at tusenvis av kristne er blitt tvunget til å flykte fra sine hjem, mange er blitt torturert og mange er drept. Myndighetene i Myanmar tvinger etniske grupper blant kristne og muslimer ut av landet ved å angripe deres landsbyer, og så gå til angrep på flyktningeleirene.

Det katolske nettstedet Crux stiller nå spørsmålstegn ved om ikke flyktninger fra Myanmar vil omfattes av innreiseforbudet til Donald Trump. Hovedfokuset til dette innreiseforbudet har vært på seks muslimske land, men planen innebærer også en reduksjon fra andre nasjoner på 55 prosent - tilsvarende 60.000 mennesker. En analyse offentliggjort av nyhetsbyrået Associated Press viser at dette vil kunne ramme flyktninger fra nettopp Myanmar. For mange fra Myanmar er det å oppnå asyl i et annet land den eneste måten å overleve på.

La oss be for våre forfulgte venner i Myanmar.

Ingen kommentarer: