tirsdag, mars 28, 2017

Ber om forbønn for evangelisk kristne i Tadsjikistan

Denne uken retter Den europeiske baptistføderasjonen bønnefokuset mot Tadsjikistan. Unionen av Evangeliske kristne/baptistene teller 420 døpte medlemmer i 23 menigheter. Bønneaksjonen pågår til og med søndag.

Republikken Tadsjikistan er det minste landet hva areal angår i Sentral-Asia og grenser til Afghanistan, Kina, Kirgisistan og Usbekistan. Her finnes det fjellkjeder som Pamir i Øst som har noen av de høyeste fjellene i verden utenfor Himalaya, og mer enn 50 prosent av landet ligger 3000 meter over havet. Totalt utgjør fjellområdene hele 98 prosent av Tadsjikistan. Her bor det drøyt åtte millioner mennesker. De fleste av landets innbyggere er muslimer, og innflytelsen til Islam har vært økende de siste årene.

Landet har vært rammet av en rekke store naturkatastrofer, særlig av jordskjelv, hvor tusener har mistet livet. Det største av jordskjelvene inntraff i 1907 og det krevde hele 12.000 menneskeliv. Tadsjikistan har også vært herjet av borgerkrig.

Den bittelitte baptistunionen i landet ber oss om å be for de 23 menighetene, for medlemmene og deres ledere. De ber også om forbønn for sitt land. Men først og fremst ønsker de forbønn om dette: at Jesus skal omslutte dem med sin kjærlighet og oppmuntre dem! La oss stå sammen i bønn om dette! Flere av våre trossøsken har opplevd forfølgelse i dette landet.

Ingen kommentarer: