lørdag, august 12, 2017

25 tyrkere, irakere, iranere og afghanere døpt i Tyrkia

Gud holder på med noe i området som utgjør Tyrkias Svartehavskyst. En søndag morgen i juni i år ble 25 nye troende døpt i en elv i denne regionen. Tid og sted kan av sikkerhetshensyn ikke oppgis. Syv av dem var tyrkere, de andre var flyktninger fra Irak, Iran og Afghanistan.

Det er Den europeiske baptistføderasjonen som melder dette.

De siste fire månedene har en tyrkisk kvinne, Betul, reist i to timer hver vei på en overfylt buss for å delta på en gudstjeneste i Samsun. Det har hun gjort hver søndag. For to år siden mottok hun et Nytestamente. Hun kom i kontakt med baptistmenigheten i Samsun via sosiale medier og har kommet tid gudstjenestene siden. Til å begynne med var hun stille og reservert, men etter en stund følte hun seg som en del av menighetsfamilien. Betul er en av de som ble døpt denne søndagen.

Ulikt mange andre som kommer til tro i Tyrkia har familien til Betul vært både varme og støttende overfor Betul etter at hun kom til tro på Jesus, selv om de har gjort det klart at de ikke har noen interesse av det Betul driver med. En kusine av henne og hennes beste venn bakte en kake i anledning dåpen. Den var formet som et kors. Kaken ble delt med hele familien, og det var bare en som nektet å spise den. Men andre har andre opplevelser, og har opplevd motstand fra sin familie, venner og lokalsamfunn.

I tillegg til de som har kommet til tro den siste tiden har pastor Orhan Picaklar og andre som tjener i menigheten har besøkt innsatte i fengsler, hjulpet flyktninger, og gitt opplæring til ledere. Særlig en ung mann, Tansel, har vært svært trofast i sin tjeneste. Han får nå undervisning i teologi. Tansel vil være med på en menighetsplanting i nabobyen Ordu som menigheten i Samsun står bak.

Menigheten i Samsun holder også på å fullføre et byggeprosjekt som vil gi den nå 15 år gamle menigheten et mer permanent møtelokale.

Ingen kommentarer: