søndag, august 06, 2017

Nord-koreanere flykter til Thailand

Ser man på de geografiske forholdene er ikke Thailand en opplagt destinasjon for mennesker som vil flykte fra skrekkregimet i Nord-Korea. De fleste flykter til Kina, men Kina er ikke veldig glade for å få flyktninger fra Nord-Korea. Blir de tatt til fange, sendes de øyeblikkelig tilbake til Nord-Korea med de forferdelige følger det får for dem. Enten venter det dem lange år i arbeidsleire, eller død. Få, om noen, overlever et opphold i disse arbeidsleirene.

Men noen våger å flykte og stadig flere av dem til Thailand. Håpet er at Thailand vil sende dem til Sør-Korea. Avstanden mellom de to landene er på hele 4828 kilometer og mesteparten av de er gjennom Kina, hvor de kan bli oppdaget.

Hvert år forsøker hundrevis av nord-koreanere å komme seg til Thailand. Noen år har tallet oversteget 1000, skriver USA Today. Vi vet at flere av disse er kristne. Det er noe å reflektere over på den siste dagen av den norske fellesferien hvor en del bruker Facebook til å klage over at den regnet bort. På en dag som denne kan en av våre trossøsken ha lagt ut på den farefulle og strabasiøse ferden fra skrekkregimet til Kim Jong-Un i håp om frihet.

Ingen kommentarer: