onsdag, august 02, 2017

Åtte kirker stengt for godt i Bagdad - kristne fortsetter å flykte fra Irak

Etter ni forferdelige måneder i jerngrepet til den islamistiske terrororganisasjonen IS er Mosul blitt satt fri. Men terrorveldet til IS har sin fortsatte pris. Nå er åtte kirker i den sørlige delen av Bagdad stengt for godt. Årsak: det er nesten ingen kristne igjen. Alle har flyktet.

De åtte kirkene ble stengt i mai i år, etter syv år med lav gudstjenestedeltagelse. Etter at regionale katolske kirkemyndigheter besøkte disse kirkene, har Vatikanet besluttet at det beste er å stenge disse kirkene for godt. Selv om dette er fornuftig rent logistikkmessig, representerer dette et sterkt symbolsk nederlag for den kristne tros tilstedeværelse i Iraks hovedstad.

På begynnelsen av det 21 århundre utgjorde de kristne 10 prosent av befolkningen i Bagdad. Men den siste tiden har de kristne i denne byen blitt utsatt for trakassering, konflikter og forfølgelse. Og snakker vi om hele Irak så har landets kristne vært utsatt for et press og lidelser uten sidestykke. I 2010 slå de islamske ekstremistene til mot en kirke og etterlot mange døde og skadede, og vi kjenner alle til islamistenes herjinger på Ninivesletten og de ufattelige lidelsene kristne ble utsatt for her.

La oss fortsette å be for våre lidende venner i Irak.

Ingen kommentarer: