onsdag, august 09, 2017

Mye tyder på at Nord-Korea sto bak drapet på pastor

En pastor som arbeidet i grenseområdene mellom Kina og Nord-Korea ble myrdet ifjor. Nå har en nordkoreansk agent erkjent innblanding i mordet melder nettstedet "Daily NK".

Pastor Han Chung-Ryeol (bildet), som var koreaner, arbeidet i en kirke i den kinesiske byen Changbai, som ligger nær opptil grensen til Nord-Korea. Siden 1990-tallet har 49 åringen gitt nødhjelp til nordkoreanere som klarte å flykte over grensen til Kina.

"Langs grensen til Nord-Korea har det gått et rykte som sa at om man gikk til en bygning med et kors på taket så kunne man få hjelp der. I Changbai fantes det bare en bygning med et slikt kors. Det var kirken til pastor Han," forteller Eric Foley, pastor og en god venn av pastor Han. Foley er knyttet til Voice of the Martyrs, som i sin tid ble stiftet av Richard Wurmbrand.

Til tross for den opplagte faren ved dette arbeidet fortsatte pastor Han.

Det var 30. april i fjor at Han Chung-Ryeol ble funnet myrdet. Han ble funnet i bilen sin på et høydedrag ved fjellet Pakektu. Liket var nesten ugjenkjennelig. Den eller de som drepte ham brukte både kniv og øks. Pastor Han skal ha reist ut til dette høydedraget tidlig om morgenen etter at han fikk en telefonoppringning.

Ifølge Daily NK har en 20 år gammel nordkoreansk kvinne erkjent å være innblandet i mordet. Denne kvinnen skal ha smuglet jernskrap og medisinske urter over grensen mellom Kina og Nord-Korea en rekke ganger. Nordkoreanske sikkerhetsstyrker skal ha oppdaget dette, og tvunget henne til å bli deres informant. Kvinnens oppdrag var å spionere på og rapportere alt hun fant om Han Chung-Ryeol. Når pastoren ble myrdet, skal kvinnen blitt sjokkert og klarte ikke å holde på sin hemmelighet lenger. Kvinnen har klart å flykte fra Nord-Korea.

Ingen kommentarer: