søndag, april 08, 2018

Hoover-familiens spennende troshistorie, del 1

I dag har jeg gleden av å presentere en ny og spennende troshistorie, skrevet av Peter Hoover, til glede for alle som er interessert i vekkelseshistorie. Jeg har valgt å oversette denne artikkelen fordi jeg finner innholdet svært interessant. Det er mitt håp at flere evangeliske kristne kunne bli mer interessert i sine egne røtter. Dessverre er det ikke så mange av dem. Fordi vi ikke kjenner våre egne røtter, blir vi ikke bare historieløse, men vi står også i fare for å la oss drive med av trender i tiden. 

Her er artikkelen til Peter Hoover. Fordi den er så lang, har jeg valgt å dele den opp i små stykker. Den kommer til å bli publisert fortløpende i dagene som kommer:

Bildet viser Herbert Hoover (1874-1964), amerikansk president i en vanskelig tid, som vokste opp i en kveker-bosetning i West Branch, Iowa.

Bildet viser barndomshjemmet til Herbert Hoover i West Branch. Hans foreldre, Jesse og Hulda Hoover hadde tre barn: Theodore, Herbert og Mary. Faren arbeidet som smed, og begge døde unge, i 30 årene. Hulda hadde kommet til Iowa som en ung jente, sammen med sine kveker-foreldre fra Norwich, Ontario, Kanada.


Tvers over veien for Hoover-familiens hjem i West Branch, sto forsamlingslokalet til kvekerne. Dette var stedet forsamlingen de tilhørte kom sammen.


Under oppveksten til Herbert, holdt kvekerne seg helt og holdent til en enkel livsstil, og på grunn av deres kjærlighet til Jesus, ville de ikke ha noe å gjøre med vold eller krig.

Noen av mine forfedre var kvekere, og når jeg vokste opp trodde vi at vi alle sammen hørte til den samme Hoover-familien som de som bodde i West Point, Iowa. Men det var feil. Fullstendig feil. Vi er ikke i slekt med de folkene i det hele tatt. Hvordan fant vi ut av dette?

Gjennom nylig utført DNA-testing, ble det krystallklart hvem som er hvem, og hvor vi kommer fra. Har dette noen som helst betydning? Ikke mye, hvis det bare dreide seg om familierelasjoner. Men alt forandrer seg med det samme det blir spørsmål om det evige liv. Er vi virkelig bundet sammen, åndelig, gjennom Kristi blod til Ham? Eller har vi, som i vårt tilfelle, bygget vår sak på antagelser?

Må Herren hjelpe oss slik at vi klart og ærlig kan evaluere hvordan det står til med oss! Og så, hvis vi kjenner Sannheten, la oss følge den.

Fortsettes.

Ingen kommentarer: