fredag, april 27, 2018

I dag må vi be for toppmøtet mellom Nord- og Sør-Korea

Det sjedde i natt! Nord-Koreas leder, Kim Jung-un tok beina fatt og gikk over til Sør-Koreas side av den demilitariserte sonen ved Panmunjom. For elleve år siden var det Sør-Koreas leder som gikk samme veistubben, bare i motsatt retning. Det er snakk om 30 meter. Men det er mye mer spennende nå. Skrittene kan være første steget til fred og sågar til gjenforening mellom Nord- og Sør-Korea, og til atomnedrustning på Koreahalvøya.

Det er nå det gjelder for alle oss som tror på bønnens makt. Vi må ikke la denne anledningen gå fra oss. I lang tid nå har kristne over hele verden bedt for Nord-Korea. Sør-Korea er jo kjent som en bedende nasjon. Mange kjenner til Bønnefjellet til menigheten Full Gospel Central Church, grunnlagt av David Yonggi Cho. Den er nok den største menigheten i Sør-Korea, med flere hundre tusen medlemmer. Her er bønnen selve livsnerven i menigheten. Men det er flere store menigheter i Sør-Korea som har tusenvis av bedende medlemmer, og som nå stormer himmelen og ber om et gjennombrudd for fred og forsoning. Og det er ingen tvil: Nordkoreanske kristne ber også, selv om det skjer i skjul.

Denne dagen, og så lenge toppmøtet varer mellom Kim Jung-un og Moon Jae-in bør vi legge alt annet til side, falle på våre knær og be inderlig til Gud. Et toppmøte mellom Kim Jung-un og USAs president Donald Trumph ventes å finne sted i mai. Dette må også dekkes i bønn. Det skjer mye positivt nå. Tidligere denne uken møtte Kim Kinas president Xi Jinping i Beijing. Dette var Kims første kjente utenlandsreise etter at han overtok som Nord-Koreas leder i 2011.

Ingen kommentarer: