onsdag, april 04, 2018

Fortsatt god påske!

Når 2.påskedag er over, er nok påsken over for de fleste, men ikke for den som lever med kirkeårets rytme. I følge kirkeåret, befinner vi oss nå i påsketiden. Påsketiden begynner påskenatt og slutter pinsedag kveld. Det er 40 dager fra påskedag til Kristi Himmelfartsdag og det er 50 dager fra påskedag til pinsedag. Perioden fra påske til pinse omfatter 6 søndager. Så det gir absolutt mening å ønske hverandre god påske! Noen vil sikkert riste litt på hodet, og tro at vi roter litt med tiden, men egentlig burde vi bruke tiden fram til pinse med å fordype oss i oppstandelsesmysteriet. Den strålende påskedagen kaster et forunderlig lys inn i vårt liv og våre hverdager. La det lyset skinne på oss.

I den tidlige kirken ble tiden fra påske til pinse, sett på som en sammenhengende fest. Dette er ikke tid for faste, men for å slippe den yrende gleden over at Jesus lever, og har trampet på døden.

Om jeg kunne få anbefale deg noe, så ville det ha vært å finne fram tekstene i Det Nye Testamente, som handler om oppstandelsen og følgene av den.

Fortsatt god påske!

Ingen kommentarer: