tirsdag, april 24, 2018

Ukrainsk lærer lovpriser Hitler

Det er godt kjent at antisemittismen har djupe røtter i både Ukraina og Russland. Historien kan fortelle om forferdelige pogromer.

En ukrainsk lærer, Marjana Batjuk, postet gratulasjoner til Adolf Hitler, på hans fødselsdag, 20.april.Butnuk er lærer i den offentlige skolen i den ukrainske byen Lviv. Eduard Dolinskij, som er direktør for Den ukrainsk jødiske komiteen, kaller hendelsen en skandale. Det er The Times of Israel som omtaler saken.

Marjana Batjuk tok også med seg noen av sine studenter for høyreekstremister som forrige helg marsjerte i gatene i Lviv. De bar uniformene til soldater som tilhørte Den 14'de divisjonen til Waffen SS, en nazistisk elitegruppe som sto bak forferdelige ugjerninger under 2.verdenskrig. Batjuk fikk høyreekstremistene til å fortelle studentene om sine våpen. Dette er kopier av ordentlige våpen, som de paraderte gjennom gatene med.

Marina Batjuk er 28 år og selv medlem av det høyreekstreme partiet Svoboda. Hun kaller Hitler 'en stor mann' og siterer fra Mein Kampf på sin Facebook-konto.

Forrige fredag ble også hakekorset og ordene : "Heil Hitler" spraymalt på et monument for ofre for Holocaust. Det skjedde i byen Poltova, i det østlige Ukraina.

Billedtekst: Fra en lignende demonstrasjon i 2012. (Screen Capture/You Tube)

Ingen kommentarer: