mandag, april 09, 2018

Hoover-familiens spennende troshistorie, del 2

Sannheten, så langt vi kjenner til, er at Huber / Hoover familien kommer fra Zürcher Weinland, et grøderikt bondeland mellom byen Zürich gjennom Winterthur til sjøen Constance der Bodensee. På 1100-tallet begynte noen bønder som leide jord, å bruke ordet Huber på tysk, som familienavn. Huber betyr leietager. Hans Huber fremstår i kirkebøkene som en kirkeleder for Embrach i Weinland og familien spredte seg ganske raskt til nabobyene, Andelfingen ( se tegningen ), Neftenbach og andre.

På slutten av 1300-tallet, hadde medlemmer av Huber familien spredt seg over hele Kantonen Zürich, og noen av dem til området rundt Regensberg, som det er bilde av her. Cunrad Huber tilbragte en tid i fengsel her, sannsyligvis fordi han var uenig med den føydale herren om administrasjonen av området. Men hans far og brødre, Cunrad senior, Uli, Hans, Heinrich med flere kausjonerte for ham.

Uli Huber og familien hans, arbeidet for søstrene som tilhørte kommuniteten Fahr, som hadde tilholdssted langs elven Limmat. Dette var på 1300-tallet. På 1400-tallet, flyttet familien til Rudolf Huber mye lenger sørover, helt til de kom til Meierhof i Mettmenstetten ( se bilde over ). Meierhof var det administrative senteret til en gård, som den benediktinske kommuniteten i Pfeffers eide.

Familiene til Cunrad og Jacob Huber, levde ikke så langt unna Mettmenstetten på et sted som er kjent som Schweikhof ( bildet ). Deres etterkommere har arbeidet på denne gården helt opp til moderne tid. Schweikhof, er en krøtterfarm som tilhører cistercienserne i Kappel am Albis, som ble etablert på 1100-tallet.

Fortsettes.

Ingen kommentarer: