onsdag, mars 11, 2020

En forunderlig historie om Guds ledelse

Det du er i ferd med å lese er en forunderlig historie om Guds ledelse. Det er også en historie om Guds godhet.

Francis Chan er ganske nylig flyttet til nabolaget Sham Shui Po i Hong Kong sammen med sin familie. I fjor meddelte han at han ville bli misjonærer i Asia. Det skjedde etter et besøk i Myanmar. Nå forteller Chan en ekstraordinær historie om Guds ledelse. De forunderlige detaljene oppdaget han mens han holdt på med å pakke for flyttingen hjemme i California.

Chan forteller at han kom over et fotoalbum som inneholdt bilder av hans mor. Bildene viser hans mor for omlag 70 år siden mens hun levde i Hong Kong. Hun døde mens hun fødte Francis.

Francis Chans mor var en kristen og aktivt med i misjonsarbeide. Noen av bildene i fotoalbumet som Francis Chan fant inneholder bilder som viser stedene hvor bildene ble tatt. Chan forteller at noen av bildene var tatt i det nabolaget i Hong Kong, som han og familien vurderte å flytte til.

'Dette var en bekreftelse på Guds godhet.'

Francis Chan sier at det var som Gud gjennom bildene sa: Du går i rett retning.

Nabolaget som Francis Chan har flyttet til sammen med familien heter altså Sham Shui Po, og er lokalisert i Kawloon i Hong Kong. Han ble dratt til dette området fordi dette er hjemmet til den fattigste befolkningen i Hong Kong. Chan har også noen venner som allerede driver misjonsarbeid der. En av dem er i ferd med å plante en menighet, den andre driver et barmhjertighetsarbeid blant de fattigste. En av disse vennene tilbød Francis Chan en kontorplass i nabolaget, men på det tidspounktet var Francis Chan i villrede for hva han skulle gjøre. Det var da han kom over fotoalbumet.

Francis Chan lurer nå på om Gud kan ha svart på hans mors bønner? Ba hun om at hennes sønn skulle bosette seg der og at han nå er på rett plass etter alle disse årene?

Billedtekst: Francis Chan sammen med sin mor.

Ingen kommentarer: