lørdag, mars 14, 2020

Medfølelse i en fortvilet situasjon

I dag går tankene mine til John Noble, og alle de andre som på grunn av korona-viruset, ikke kan få besøke sine kjære enten de er på aldersinstitusjoner eller sykehus.

Min gode venn, John Noble, som er blitt 84 år har helt siden hans kone ble dement for noen år siden, besøkt Christine hver eneste dag! Snakk om trofast kjærlighet! Sammen med datteren Sharon, har de sunget med Christine, gitt henne favorittmaten hennes og gått i korridorene med henne. Nå er det slutt. Ledelsen på sykehjemmet ga John beskjed om at han eller familien dessverre ikke kan besøke Christine lenger på grunn av faren for å smitte pasientene. John forteller at han var helt knust når han fikk beskjeden. Tårene bare strømmet. Det var en gripende avskjed mellom de tre.

For de som ikke kjenner dette ekteparet, så har John og Christine Noble vært toneangivende skikkelser i husmenighetsbevegelsen i Storbritannia og har vært som åndelige foreldre for meg og mange andre her i Norge.

John er ikke alene om å kjenne på fortvilelsen. Mange er over hele verden i samme situasjon. Atskilt fra sine kjære. Enten de bor på et sykehjem eller befinner seg på sykehus.

La oss huske alle disse i våre forbønner. Alle gamle og syke og ensomme som har tunge dager nå, og pårørende som er fortvilet.

Ingen kommentarer: