torsdag, mars 05, 2020

Et sykdomstegn

Det er et alvorlig sykdomstegn når en kristen forsamling applauderer ren mobbing av et annet menneske. For åpen mikrofon i en offentlig TV-sending her om dagen, kalte Jan Hanvold en ikke navngitt person for 'feig' og 'et null' fordi vedkommende valgte å trekke seg fra å delta i et program på TV-Visjon Norge.

At Hanvold ytrer seg som han gjør, er ikke overraskende. Noe annet er kanskje ikke å forvente? Det som virkelig er problematisk er at en forsamling ikke bare aksepterer en slik oppførsel fra en Herrens tjener, men applauderer den. På toppen av dette reagerer noen av de samme folkene på mobbingen av Hanhold. Selv fyrer de opp rundt sjikanen av et menneske som av samvittighetsgrunner ikke vil stille opp på TV Visjon Norge.

Mobbingen av Jan Hanvold er ikke greit. Mye av det som skrives om ham er forferdelig, men det blir ikke bedre når Hanvold selv og hans støttespillere slår tilbake med samme mynt og vel så det. Dette er uverdig og er til stor skade for Kristi kropp. Vi må ta et oppgjør med denne måten å behandle hverandre på.

Vi ber om vekkelse, og det er det vi trenger. Men da må vi vekkes selv og ta et oppgjør med mobbing, sjikanering og trakassering som skjer i Guds forsamling. Det gjelder Jan Hanvold, hans støttespillere så vel som hans motstandere.

Ingen kommentarer: