onsdag, mars 18, 2020

Ingen pause i forfølgelsen av kinesiske kristne under koronaepidemien

Koronaepidemien har ikke ført til noen  reduksjon av forfølgelsen av kristne i Kina. Heller tvert om. Kinesiske myndigheter har ikke tatt noen pause. En ny og enda strengere rekke av reguleringer vedrørende menigheters virksomhet ble satt ut i live i februar. Og disse reguleringene vil berøre og utfordre kinesiske kristne i lang tid etter at at faren med koronaviruset er over.

Det er Voice of the Martyrs som hevder dette.

Fordi nyhetsbildet fra Kina for det aller meste handler om koronaviruset, vil mange tenke at dette er en roligere periode for våre kinesiske trossøsken. Kanskje til og med at kinesiske myndigheter har trykket på pauseknappen oog satt forfølgelsen på 'vent'. Men viruset har gitt myndighetene nye unnskyldninger og muligheter for å få undertrykket de kristne. Et eksempel: I Sør-Korea har mange menigheter begynt med å sende gudstjenester via Internett, men i Kina er dette umulig. Myndighetene tillater ikke noe slikt.

Men forbudet mot å strømme gudstjenester online er bare en ørliten del av myndighetenes restriksjoner. I november 2019 kunngjorde 'Statsadministrasjonen for religiøse anliggender' ordre nr 13, som har gyldighet fra 1.februar i år. Der heter det:

"Religiøse organisasjoner må spre prinsippene og politikken til det kinesiske kommunistpartiet, så vel som nasjonale lover, reguleringer, regler for ansatte og religiøse borgere i den hensikt å støtte lederskapet i Kinas kommunistiske parti, støtte det sosialistiske systemet og følge veien til sosialismen med kinesiske karaktertrekk."

Kinesiske menigheter fortsetter å vise mot under bølgen av forfølgelse de nå opplever, og som begynte i februar 2018.

439 kinesiske pastorer har signert en trosdeklarasjon, ført i pennen av pastor Wang Yi, i 'Tidligregnets Paktskirke', hvor de forklarer hvorfor de selv og deres menigheter ikke ønsker å involvere seg i regjeringens politikk men i stedet vil ha fokus på å forkynne evangeliet.

Mange av de som har sk revet under på dette dokumentet, inkludert pastor Yi, er nå fengslet,

Nå oppfordres pastorer over hele verden til å signere det samme dokumentet, for å støtte sine kinesiske pastorkollegaer.

Er du pastor kan du lese og signere dokumentet her:

www.chinadeclaration.com

Ingen kommentarer: