tirsdag, februar 08, 2022

Et ord for 2022: Et folk med en storm i deres munn


Frem mot 2022 har jeg følt en slik forventning til dette året. Folk har stilt meg ett spørsmål på en myriade av forskjellige måter, men egentlig koker alt ned til dette: "Kommer dette året til å gå bra eller vil det bli som de siste to årene?" Etter å ha vært alene med Herren og latt drømmene, visjonene og samtalene marinere, la meg svare enkelt – I år er Guds hjerte å se kirken reise seg som den mektige bruden hun ble kalt til å være. Vi har myndighet og vi er roret på skipet. Distraksjon, splittelser og sleipe spill har kostet oss vår kraft og effektivitet, og det å bøye seg for kultur og medieløgner har stilnet stemmene våre. Men ikke mer. Jeg ber om at dette ikke bare gir deg informasjon du kan legge til 'ordrepertoaret' ditt i 2022, men at det er et ord som oppmuntrer deg, ryster ditt innerste, tenner ånden din og sender deg løpende inn i året med et modig og uverdig brøl. av rettferdig hevn.

STEMMER FRA TRYKK-KAMMERET

"Jeg sa: Jeg vil ikke tenke på ham. Aldri mer skal jeg tale i hans navn. Da var det som om det brant en ild i mitt hjerte. Den var innstengt i knoklene mine. Jeg strevde å stå imot, men jeg greide det ikke." (Jer 19,9)

Før jeg går inn på hovedordet må jeg trekke frem dette – de siste årene har mange stemmer gjemt seg. For mange var det under den første nedstengningen i 2020 da fienden begynte å spinne nettet sitt og satte mange av kurs inn i profetiske avledninger og ned i kaninhull designet for å dempe dem. Så kom det største overgrepet med kvelning for et år siden under presidentinnsettelsen da kirken og media jaget profetene i skjul.

Dominoeffekten fra det har vært mer katastrofal enn vi er klar over. Hvor er Herrens ord hvis profetene ikke profeterer?

"Når løven brøler, hvem skulle ikke da bli redd? Når Herren Herren brøler, hvem skulle ikke da profetere?" (Amos 3,8/Norsk Bibel 88).

Vi har vært i noe som har følt seg som et globalt mønster som holder oss nede ettersom nasjonene uunngåelig står overfor resultatene av en kirke som sitter fast i gjørmen av krigføring, religion, kulturelt press og bekjemper brannene fra fiendens sidespill i stedet for den virkelige kampen. for hånden. Men det handler om endring.

KASTET RUNDT I STORMEN OG SLITT I STYKKER 

"Du arming, du som er bortrevet av storm, du som ingen trøst har funnet." (Jes 54,12)

Ja, vi har vært i stormen. Vi har alle følt stormens nådeløse vinder, presset, de konstante løgnene og tankespillene til fienden de siste to årene, mens fienden har prøvd å knekke oss på alle fronter. 

Han har blåst inn merkelige, uventede problemer i tillegg til sommerfugleffekten av den globale krisen vi alle har følt i et forsøk på å subtilt slite oss ned og få oss til å glemme HVEM VI ER.

Men selv om det til tider kan ha virket som om fienden lyktes, har Den Hellige Ånd trofast tatt oss med inn i «Elijah i hulen»-øyeblikk og minnet oss på hvem som er igjen. Og vi er i et globalt øyeblikk akkurat der hvor Gud gir oss nøklene til autoritet, barnekår og tilgang til menighetens ressurser og sier «Det er på tide å reise seg og bryte ut av dette begrensede rommet!

"Jeg vil legge nøkkelen til Davids hus på hans skulder. Han skal lukke opp og ingen skal lukke igjen, og lukke igjen og ingen lukke opp." (Jes 22,22)

DEN TOMME BØTTEN OG DEN FRISKE PÅFYLLINGEN 

Mens jeg ba inn i 2022, ble jeg tiltrukket av dette bildet Gud fortsatte å vise meg av en tom bøtte og visste med en gang at denne bøtten representerte sesongen med endeløse stormer, tømming og tilbakestilling vi har vært gjennom de siste to årene.

Bøtten representerte en sesong med ekstrem tømming som forberedelse til noe nytt som skal fylle den samme plassen.

Ved bryllupsfesten i Kana måtte de strekke seg tomme før miraklet med vann som gjorde vann til vin kunne skje.

I 2021 så vi bunnen av den bøtta, både fellesskapsmessig og personlig. Mange følte seg på bunnen og som om det ikke var noe lenger ned å gå.

Mange befant seg åndelig, følelsesmessig og fysisk utmattet og som om de ventet på at en kollaps skulle finne sted, men Gud bevarte deg fordi det kom noe du ikke så.

Du sa til og med: "Jeg føler at jeg ikke har mye igjen", og dette kunne ikke vært mer sant fordi du har levd på mannaen til en åpenbaring og et møte som har holdt deg oppe gjennom den sesongen. Men nå er det på tide å gå inn i noe nytt.

Kanskje du har gått inn i 2022 og fortsatt stirrer på bunnen av den gamle bøtta, men ikke la deg lure fordi det kommer en fylling så kraftig at den kommer til å fylle deg opp igjen og få deg til å renne over.

Du vil se tilbake på året som utarmet deg og innse at det var året som gjorde veien for deg til å gå inn i en slik utøselse av Ånden både personlig og gjennom til verden rundt deg.

BRYT FORBANNELSENE, BAKVASKELSEN OG STRUPINGEN 

Fordi 2021 var et år med private kamper og skravling, har Gud jobbet hardt for å få deg helbredet for bittene og stikkene.

Han har prøvd å "løsne" deg fra det grep fienden hadde over deg hvor han prøve å få deg til å tie og avspore deg.

Dette var et år hvor du følte at håret ditt ble klippet og du mistet deg selv i å bli fanget opp i endeløse distraksjoner og kamper, men nå er det på tide å forlate stedet.

Det var et år med restriksjoner og åndelig mobbing der det føltes som om alt du sa kom under gransking og kritikk.

Det var et år med konstant munnkurv og undertrykkelse av den mektige stemmen Gud vekket.

Hvis du ikke allerede har ristet av deg slangen i ilden slik Paulus gjorde. Rist av frykten for mennesker og kritikernes hekseri.

Hvis du har blitt taus det siste året, må du bryte forbannelsene som er sendt din vei.

Det som kom til skade VIL IKKE DREPE DEG eller din skjebne! Nei, det vil det ikke! Rist det av! Rist av deg sviket. Rist av giften!

Jeg befaler munnkurven over stemmen din å ødelegges og knebleordren til å få en slutt NÅ i Jesu navn!

Akkurat nå renser Gud bort slimet som ble kastet mot deg.

SI TIL KIRKEN AT DEN SKAL PROFETERE!

Noen dager etter det var jeg i tilbedelse da Herren plutselig talte og sa: "Be dem profetere! Svaret ligger i deres munn! Fremtiden ligger i deres munn! Si hva jeg gjør, ikke det du ser i det naturlige! For mange har sluttet å profetere og ordet må ut! Profeter min brud, profeter!»

Umiddelbart etter dette var det som om jeg følte og sanset hjertene til så mange troende rundt om i verden som bare følte seg desillusjonert og trostrøtte. Kanskje du til og med leste dette kjente et stikk av det. Jeg skjønner det, det gjør jeg virkelig. Men Gud er i ferd med å gi oss en ny vind hvor vi har følt oss tomme og motløse fra de siste to årene med å stå uten resultater … ennå.

Bøtten din har vært tom. Ditt indre har ikke følt det som om det har strømmet elver fra den. Men det vil det snart. Kanskje du har vært gjennom stormen, og den har slått deg helt ut. Kanskje du har kjempet og gjort alt du kunne gjøre, men du har blitt sterkt motløs fra å ikke se gjennombrudd eller noen fremgang i det hele tatt.

Men den andre vinden kommer.. og den kommer ikke til å bli noen lett forandring, men en stor livsforvandling som forskyver ALT inni deg og rundt deg.

FOLKET MED STORMEN I MUNNEN

Det neste Herren sa til meg sjokkerte meg. Han sa "Dere er et folk med en storm i munnen!" og til å begynne med hadde jeg ærlig talt ingen anelse om hva han sa. "En storm? Er ikke stormer fra fienden?» Så fant jeg dette skriftstedet: 

"Se, Herrens storm, hans vrede farer ut, en virvlende stormvind. Den virvler over hodet på den ugudelige." (Jer 23,19) 

Gud er den som skaperen stormer som han er den som i Jesaja 54 skaper en ødelegger for å ødelegge fiendens planer! Du kan ikke slå det! "Men hva betyr 'en storm i munnen', Herre?" spurte jeg. Så ble jeg vist til et veldig kjent skriftsted i Esekiel: 

"Da sa han til meg: Profeter om disse ben og si til dem: Dere tørre ben, hør Herrens ord! Så sier Herren Herren til disse ben: Se, jeg lar det komme ånd i dere, og dere skal bli levende. Jeg vil legge sener på dere og la det komme kjøtt på dere og dekke dere med hud og gi ånd i dere, og dere skal bli levende. Og dere skal kjenne at jeg er Herren. Og jeg profeterte, slik som det var befalt meg. Mens jeg profeterte, hørtes det en sterk lyd. Det ble en larm, og benene nærmet seg til hverandre, hvert ben til sitt ben. og jeg så, og se: det kom sener og kjøtt på dem, og ovenpå det drog det seg hud over dem. Men ånd var det ikke i dem. Da sa han til meg: Profeter og tal til Ånden! Profeter, menneskesønn, og si til Ånden: Så sier Herren Herren: Kom, du Ånd, fra de fire vinder og bås på disse drepte menn, så de kan bli levende! Jeg profeterte slik han hadde befalt meg. Og Ånden kom i dem, og de ble levende og sto opp på sine føtter - en meget, meget stor hær. Så sa han til meg: Menneskesønn! Disse ben er hele Israels hus. Se, de sier: Våre ben er fortørket, og vårt håp er gått til grunne. Vi er fortapt. Profeter derfor og si til dem: Så sier Herren Herren: Se, jeg åpner deres graver, og lar dere, mitt folk, stige opp av gravene, og jeg fører dere til Israels land. Og dere skal kjenne at jeg er Herren, når jeg åpner deres graver og lar dere, mitt folk stige opp av gravene." (Esek 37,4-13)

Hva oppdager vi her? Herrens ord er stormen i vår munn! Det er Guds ånd som beveger seg over oss og gjennom det at vi profeterer Guds ord som frigjør Guds oppstandelseskraft til jorden som MOTVERKER fiendens stormer!

Du har en storm i munnen! Har du glemt det?

Vi har sett fiendens stormer, men jeg tror vi har gått inn i en tid hvor Gud åpenbarer sin kraft og herlighet som vil overgå stormene vi har sett de siste årene. Tror jeg fienden vil fortsette å sende stormene sine i 2022? Absolutt, men det er på tide for oss å vite hvem vi er og at vi ikke er hjelpeløse til å endre tingene vi ser.

Det er på tide at kirken bestemmer været i stedet for alltid å være oppryddingsmannskapet etter at en tornado ruller inn. Vi er hodet, ikke halen, ikke sant?

ÅRET BRUDEN SNAKKER

"Han har gjort min munn til et skarpt sverd og skjult meg i sin hånds skygge. Han har gjort meg til en blank pil og gjemt meg i sitt kogger." (Jes 49,2) 

Rett før jul var jeg i gudstjeneste da jeg så et glimt av scenen der Ester nærmer seg kongen i Ester 5: 

"Og kongen sa til henne: Hva har du på ditt hjerte, dronning Ester, og hva er ditt ønske? Om det så var halvdelen av riket, skal du få det!" (Est 5,3)

Akkurat som Esther gikk gjennom den lange sesongen med foredling og renselse for å forberede henne på hennes guddommelige utnevnelse, nå er det på tide for deg å komme foran kongen og løfte stemmen din.

Vi har sett ondskap etter ondskap og demonisk agenda etter agenda. Nå er det på tide å se Haman henge i galgen og la rettferdighet skje.

Dette er en time som kirken ikke kan tie. Dette er et øyeblikk som vi ikke kan skjule i frykt for våre liv, men vi må frimodig komme foran nådens trone og vandre i den autoriteten vi har fått.

Dette er et år for BRUDEN å TALE UT!

Dette vil være et år der du hever deg over stormen og blir stormen.

Dette vil være et år med å bryte ut av innesperring, begrensninger, og se slutten på gag-ordren.

Dette er et år for å profetere, tilbe og være sannhetens stemmer!

Dette er året med doble dører åpnet av autoritetsnøklene vi har fått. (Jesaja 22:22)

Vi er i året da Davids nøkler blir åpenbart for menigheten og et år vi bruker dem.

Vi kan ikke gjemme oss eller legge oss ned i nederlag lenger. Det er på tide å riste nøklene våre og åpne dørene fienden trodde han låste fra vår rekkevidde.

Selv akkurat nå løser Gud stemmen din på en ny måte. Du tror du har sett hvordan Gud kan bruke deg, men du har ikke sett noe ennå.

All den smertefulle prosessen du har vært igjennom har ikke vært bortkastet – se hvordan Gud legger en sterk overbevisning og salvelse på deg for å tale Guds hjerte inn i denne historiens tid.

Sannhetens stemmer må opp! Vi må profetere!

Jeg profeterer – Du er salvet til å rive ned festninger med dine ord og kaste ut fyrstedømmer!

Jeg profeterer - Dette er et år hvor vi vil se Haman henges i sin egen løkke mens vi profeterer og tilber.

Jeg profeterer – Dette blir et år hvor kirken skinner som aldri før.

Jeg profeterer – Dette vil være et år med gjenoppblomstring av Davids tilbedere og utgivelsen av vekkelsessanger som har blitt holdt tilbake de siste to årene.

Jeg profeterer – Dette vil være et år hvor lyden vår vil ryste byer og nasjoner og jorden vil vite at vi er her og kongenes konge er med oss.

Jeg profeterer – Dette vil bli et år da demonene som vi plager deg i 2021, ikke vil kunne tåle å være rundt deg på grunn av voldsomheten til dekretene dine.

Jeg profeterer – Dette vil være et år med den friske ytringen når friske kull blir lagt på tungen vår av Herren.

Jeg profeterer – Dette vil være et år med kraft og herlighet som vender tilbake til kirken på en måte vi ikke har sett!

Jeg profeterer – dette vil være et år med rettferdige og dristige løver som blir sluppet ut i omstridte situasjoner på jorden.

Jeg profeterer – dette er et år som endrer selve historien til historien slik vi kjenner den.

Til Jesu ære alene. Vær hans stemme.

- Nate Johnston/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: