lørdag, februar 26, 2022

Midt i krigens redsler er ukrainske kristne i gang med hjelpearbeidet


Her er et brev jeg har mottatt fra lederen for kirkesamfunnet De mennonittiske brødre i Ukraina, som jeg har oversatt til norsk. Brevet er sendt 24. februar (før invasjonen) fra Roman Rakhuba, leder av Associated Mennonite Brethren Churches i Ukraina, som har sin base i byen Zaporozhye:

"Hilsen fra Ukraina til alle våre brødre og søstre! Tusen takk for at du bryr deg om oss og ber for oss... For øyeblikket er det kaos i Zaporozhye og i andre deler av Ukraina... En liten gruppe kirkemedlemmer samles nå i kirken i Zaporozhye med det mål å utstyre et bombeskjul i kirkekjelleren og finne ut hva jeg skal gjøre videre...

Vårt første og fremste mål nå er ikke å la folk få panikk. Det andre målet er å hjelpe mennesker i nød ved å gi dem mat, medisiner og trygge steder... Per i dag er mer enn tjue mennonittiske kirker og mer enn tjue kirker av andre kirkesamfunn forent i et forsøk på å hjelpe mennesker rundt oss –  vi er rundt 4000 mennesker totalt. Alle disse kirkene påvirker omtrent 100 000 mennesker med deres tjeneste. Vi samarbeider aktivt med bystyret...

I dagens situasjon har vi man ge behov og utgifter. Vi kjøper elektriske generatorer, mat og prøver å fylle opp med drivstoff... Så våre viktigste behov er i bønn for sikkerheten til folket vårt og for økonomen vår.

Vi tror på Guds kraft og at han vil hjelpe oss, vi setter vårt håp til ham om at vi vil overvinne dette og holde oss trygge og i live. Takk for alt du har gjort for oss, det inspirerer oss utrolig! Måtte du og dine familier bli velsignet med vår Frelsers Jesu Kristi kjærlighet.

Med vennlig hilsen Roman Rakhuba."

Ingen kommentarer: