fredag, februar 25, 2022

Glem ikke Israel mens du ber for Ukraina


Mens krigen raser i Ukraina er det viktig at vi som ber for Ukraina heller ikke glemmer Israel i våre forbønner, men heller øker bønnetrykket. For mens Russland angrep Ukraina natt til torsdag denne uken, argumenterer Moskvas viseambassadør til FN, Dmitrij Polyanskij, på samme måte mot Israel som Kreml gjorde mot Ukraina.

«Vi er bekymret over Tel Avivs annonserte planer for å utvide bosettingsaktiviteten i de okkuperte Golanhøydene, som er i strid med bestemmelsene i Genève-konvensjonen fra 1949. Russland anerkjenner ikke Israels suverenitet over Golanhøydene som er en del av Syria, tvitret han.

Jeg minner om at Putin har nektet å anerkjenne at republikkene Donetsk og Luhansk tilhører Ukraina, og interessant nok refererer Polyanskij til Israels hovedstad som Tel Aviv i stedet for Jerusalem.

Russland har styrket Syrias president Bashar Assad i Syrias tiår lange borgerkrig. Mange spekulerer, i følge Israel 365 News, i at Russlands siste kommentarer angående Israel er et svar til den israelske utenriksministeren Yair Lapid, som så ut til å stå på Ukrainas side etter å ha kunngjort at Israel vil følge etter hvis Washington vedtar sanksjoner mot Moskva.

Ingen kommentarer: