onsdag, februar 16, 2022

Jøder på flukt fra Ukraina tilbys gratis hotelrom i Israel


Israels Aliyah- og integreringsdepartement har lagt planer for en massiv immigrasjonsbølge som kan finne sted som et resultat av et eventuelt russisk angrep på Ukraina. I den forbindelse tilbyr Israel jøder som flykter fra Ukraina gratis ly og to daglige måltider i to uker når de ankommer Israel med muligheter for forlengelse. De skal innlosjeres på hotell og herberger. 

Det er The Jerusalem Post son melder dette i dag.

Som jeg har skrevet tidligere på bloggen er det rundt 75.000 jøder i Ukrainas østlige deler med havnebyen Odessa, Kharkiv og Dnepropetrovsk som har rett til å immigrere til Israel.

Israels Aliyah- og integreringsdepartement har publisert en "utfordring" på tirsdag for å bestille rom på hoteller, herberger og gjestehus "for å være vertskap for innvandrerfamilier for en bestemt periode." Departementet planlegger å bestille hundrevis av rom i tilfelle et russisk angrep på Ukraina.

I utfordringen heter det: "Aliyah- og integreringsdepartementet er interessert i å motta tilbud fra hoteller, vandrerhjem og gjestehus over hele landet som kan tilby minst 20 rom som kan huse enkeltpersoner og familier til innvandrere på halvpensjonsbasis i en periode på to uker til en måned."

Departementet understreker at "firmaet (hoteller osv.) er pålagt å forplikte seg umiddelbart" - siden den russiske hæren potensielt kan angripe Ukraina når som helst nå. "Kontoret vil gi et par dagers varsel til hver side før hver gruppe ankommer."

Ingen kommentarer: