søndag, februar 06, 2022

SISTE: USA opphever sanksjonene mot Iran


Amir Tsarfati meldte for noen timer siden at USA opphever sanksjonene som hindrer land i å samarbeide med Iran om sivile atomprosjekter.  Fra amerikansk side skjer dette i håp om et gjennombrudd i forhandlingene om en atomavtale.  Men det er også en annen side ved dette: Hvis USA begynner å oppheve sanksjonene før Iran har gitt opp noe, hvorfor skulle den islamske republikken vise noen vilje til å inngå kompromisser? Dette er en stor seier for det despotiske presteregimet i Iran og et stort nederlag for Vesten, ikke minst for Israel. Jeg ser at The Jerusalem Post bekrefter disse opplysningene.

Det var i 2020 at USA innførte sanksjoner mot land som samarbeidet med Iran om landets sivile atomprogram, men disse ble fredag midlertidig opphevet av utenriksminister Antony Blinken.

NTB melder at USAs beslutning kommer i forkant av en ny forhandlingsrunde i Wien, der de øvrige landene som har undertegnet atomavtalen – Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland – forhandler med Iran om en revidert avtale.

USA har ikke deltatt direkte i samtalene, men følger dem fra sidelinjen. I januar åpnet imidlertid USA for direkte samtaler med Iran, etter at iranerne hadde antydet at de kunne være villige til dette.

Med dette er Israel mer utsatt en noensinne, men Herren våker over Israel. 

Ingen kommentarer: